Matter vigtig for din næste bolig

Her er den kloge elguitar

(Foto: GTRS Guitars)

Alle ved, at den digitale verden for længst har gjort sit indtog i musikken med computere, keyboards, mixerpulte, synthesizere, trommer og diverse effekt-bokse.

De fleste elguitarer ser imidlertid ud, som de har gjort fra 1960’erne op og til nu. Mestendels fungerer de også analogt, selvom mange har prøvet med at indbygge digitale lyd-processorer, MIDI maskiner osv. i ”spaden”.

Det seneste nye forsøg kommer fra samme kinesiske storby – Shenzhen – hvor kendte digitale fabrikanter som f.eks.. Huawei, OnePlus, DJI droner og videospil giganten Tencent har deres hjemmebane.

Mooer Audio har lanceret, hvad firmaet selv kalder verdens første ”kloge” guitar. Udefra ligner den Stratocaster, mens den indendørs er en avanceret computer med kunstig intelligens.

(Fotos: GTRS Guitars)

 

GTRS 800 guitarens ”krop” er bygget i amerikansk lindetræ, mens gribebrættet er af palisander.

Man kan købe nyheden i hvid, pink, grøn og blå. I alle tilfælde er der både en ”humbucker” og to single-coil pickupper til at opfange tonerne med. De kan fungere med og uden dcn indbyggede computers medvirken.

Mooer fortæller, at guitarens hjerte – den intelligente processor – er udviklet i samarbejde med professionelle musikere, erfarne guitar-byggere og firmaets egne lyd-ingeniører.

Flere hundrede præ-installerede toner, lydbilleder, percussion sounds, emuleringer og en digital metronom sidder fra starten med i Moeer instrumentet.

Den medfølgende app til mobiltelefonen indeholder et helt lydstudie i miniformat. (Foto: GTRS Guitars)

De styres fra en såkaldt ”Super Knob”, der lyser op, når den er i brug. Den erstatter den ene af de to knapper, som man ser på de fleste elguitarer i dag.

Ligesom moderne smartphones er Mooer GTRS 800 født med både trådløs Bluetooth og med USB-C kabel.

Sidstnævnte kan bruges til overførsel lyd og data, så man f.eks. optager og streamer sine musikalske resultater på en laptop, tablet eller mobiltelefon.

USB-C kablet anvendes naturligvis også  til opladning af guitarens indbyggede Li-ion batteri på 4.000 mAh. Det har kapacitet på 10 timers spilletid.

Mooer fortæller ikke meget om andre tilslutnings-muligheder. Men eftersom GTRS 800 også kan bruges som almindelig elguitar udenom den indbyggede computer, kan instrumentet formentlig også bruge almindelige musik-kabler, MIDI osv.

Med købet af den intelligente guitar skal følge en avanceret app til iPhone eller Android. App’en indeholder et helt software-baseret lydstudie med tonekontroller, optage-features og muligheden for at øve sig i stilhed. Eller rettere – så man kun selv kan høre musikken via hovedtelefoner.

For at finansiere en storproduktion vil Mooer Audio inden længe sende sin kloge guitar til Crowd Funding på iværksætter portalen Indiegogo, hvor interesserede kan forudbestille et eksemplar til sig selv.

Hvornår det skal ske og, hvad prisen bliver, er endnu ikke offentliggjort….

Det er den tredje og selvlysende knap på guitaren, der bruges til at aktivere den indbyggede computer med kunstig intelligens. (Foto: GTRS Guitars)

(Foto: GTRS Guitars)

Selvfølgelig kan musikere også store styre deres kloge guitar fra fodpedaler. (Foto: GTRS Guitars)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Matter vigtig for din næste bolig