Fra nordpol til sydpol i elbil

HTC lever endnu – sådan da

(Foto: HTC)

For 10-15 år var HTC et af de helt store smartphone mærker på det danske marked. Faktisk den første seriøse Android konkurrent til Apples dengang helt nye iPhone.

HTC åbnede sågar en flagship butik på en dyr Købmagergade adresse i hjertet af København. Det var et klart signal til Apple og til de andre Android fabrikanter, som ikke var særligt store dengang.

I dag er HTC kun en skygge af sig selv i Europa. I hvert fald, når det gælder smartphones. Lidt mere kant er der over HTC’s udspil med Virtual Reality briller.

Men HTC fremstiller altså fortsat smartphones, der typisk placerer sig i mellem- og budget-klassen med hensyn til præstationer og pris.

OLED-skærmen ligger beskyttet under ridsefast Gorilla Glass Victus. (Foto: HTC)

Det gælder også den seneste HTC U23 Pro, der havde premiere ude i Asien tidligere på efteråret. Nu er den landet i USA og Europa og tilbydes straks som et discount tilbud, der ligger 150 dollars under den først annoncerede pris.

Mest opsigtsvækkende ved U23 Pro er et kamera på 108 megapixel med optisk billed-stabilisering (OIS). Det giver mulighed for at optage 4K video.

Hoved-objektivet assisteres så af en 8 MP ultra vidvinkel, en 5 MP makro til nær-optagelser og en 2 MB dybde-sensor. Alt i alt ganske flot for prisklassen.

Processoren ombord er Qualcomms Snapdragon 7 Gen 1 med 5G, som også sidder i mange andre mellemklasse telefoner. HTC leverer den med op til 12 GB RAM, mens lagerstørrelsen på 256 GB ligger fast.

Hovedkameraet bag på telefonen har en billedsensor på 108 megapixel. (Foto: HTC)

Skærmen er en OLED-type på 6,7 tommer, Full HD+ grafik og en hurtig billed-opdatering på 120 Hz. HTC’en kan dermed fint bruges til de fleste computerspil.

Batteriet har en kapacitet på 4.600 mAh, der kan oplades med 30 watt via USB-C kabel og 15 watt trådløst. Det er meget hurtigere end f.eks. hos Samsung.

HTC telefonen er samtidig bygget meget solidt uden at ligne en håndværker-mobil. U23 Pro er vandtæt efter IP67 reglerne og kan tåle at falde på gulvet fra to meters højde uden at gå i stykker.

HTC U23 Pro sælges i øjeblikket til priser omkring 465 dollars eller ca. 3.250 kroner. Det lyder meget rimeligt….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra nordpol til sydpol i elbil