Google vil slette ubrugte konti

Vil HTC gøre comeback?

(Foto: HTC)

Er der nogen, som kan huske mobiltelefoner fra HTC?

Hvis ikke, kan jeg minde om, at de første Android smartphones på markedet var fra HTC. Det var i 2009 – kort efter, at Apple havde lanceret sin iPhone.

I årene efter var HTC det største Android mærke. Bestemt også i Danmark, hvor HTC som første mobilmærke åbnede en “flagship-butik” på Strøget i København.

Så kom Samsung imidlertid i omdrejninger. Kort efter fulgte kinesiske mærker som Huawei, ZTE og Vivo, mens HTC stod bomstille i udviklingen af spændende nye smartphone modeller.

Hele fire kameraer på ryggen. Hoved-objektivet rummer en 108 megapixel billedsensor. (Foto: HTC)

I dag satser den fordums så store fabrikant fra Taiwan næsten udelukkende på Virtual Reality udstyr som sine Vive briller.

Men også kun næsten, for HTC har hele tiden bygget Android mobiltelefoner. Primært i den billige ende og til markeder, hvor folk ikke har råd til avancerede smartphones som i f.eks. Danmark.

Nu kunne det imidlertid se ud, som om HTC har ændret lidt strategi. Med sin nye HTC U23 Pro blander HTC sig i den tætbefolkede mellemklasse af 5G telefoner.

HTC U23 Pro er netop præsenteret på det engelske marked, hvor modellen sælges for 499 pund eller ca. 4,350 kroner.

Det lyder som en konkurrence-dygtig pris, der også kunne gøre telefonen interessant for danske købere.

HTC’s nye U23 Pro er vand- og støvtæt efter IP67 standarden. (Foto: HTC)

Den nye HTC disker først og fremmest op med et stort OLED display på 6,7 tommer. Skærmen kan vise Full HD+ grafik og har en hurtig billed-opdatering på 120 Hz – godt til spil. Displayet ligger gemt bag ridsefast Gorilla Glass Victus.

Motoren ombord er Qualcomms nyeste Snapdragon 7 Gen 1 mellemklasse-processor. Den assisteres af 12 GB RAM og 256 GB lager, hvilket er meget for prisklassen.

På ryggen af HTC U23 Pro sidder hele fire kameraer: Hoved-objektivet er på hele 108 megapixel, mens ultra vidvinklen er på 8 MP. De to øvrige linser er en makro til nær-optagelser på fem MP samt et dybde-kamera på to megapixel.

Batteriet i den slanke nye mobil er på 4.630 mAh og kan lades nogenlunde hurtigt op med 30 watt via kabel. Det er ikke lige så stærkt som hos OnePlus, men hurtigere end iPhone og Samsung Galaxy.

HTC leverer sin mellemklasse-nyhed med Android 13 som standard. Man kan vælge den i farverne Coffee Black og Snow White….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google vil slette ubrugte konti