Yamaha tror på cd’ens comeback

Nu hjælper iPhone med at skrive dagbog

(Foto: 9to5Mac)

Jeg ved ikke, om en smartphone er det helt rigtige sted at dele sine inderste tanker i en dagbog.

Selvfølgelig kommer det an på, om man er tilbøjelig til at skrive små romaner hver dag eller bare nøjes med et par enkelte bemærkninger og notater i staccato rytme.

Uanset hvad mener Apple nu, det er på tide at skifte fra de sociale medier og vende tilbage til tidligere tiders klassiske dagbog. Dog ikke på papir, men som en ny app på iPhone.

“Journal App” eller på dansk ”Dagbog” er en del af de mange forbedringer, der er ankommet med den seneste opdatering af iPhonens styresystem – nu i version iOS 17.2.

Sådan ser den digitale tidsalders dagbog. (Foto: Apple)

Ifølge Apple kan ”Dagbog” bruges til at skrive og håndtere en digital dagbog, som kan hjælpe med ”at reflektere og udtrykke taknemmelighed.”

App’en minder en om at skrive sine tanker ned hver dag. Den kommer med forslag til indhold osv og eftersom vi er i de digitale tider, kan man krydre med downloadede billeder.

Desuden kan man beskytte sin dagbog mod uvedkommendes øjne ved hjælp af password, fingeraftryk eller FaceID på sin iPhone. Det lyder mere effektivt end de spinkle låse på fortidens dagbøger af papir.

”Dagbog” vil også kunne køre på ældre iPhones, der dog skal kunne opdateres til iOS 17.2.  Andre nyheder kræver, at man har købt sig en iPhone 15 Pro eller Pro Max.

Det er f.eks, at iPhonens aktion-tast på siden bliver udvidet med en smart oversættelses-funktion. Oversættelsen kan nemlig foregå nærmest ”real time”:

iPhonens Dagbog bruger kunstig intelligens som skrive-hjælper. (Foto: Apple)

Et tryk på tasten, og enkelte sætninger kan optages lynhurtigt af mikrofonen i iPhone 15 Pro. Et øjeblik efter toner oversættelsen frem på skærmen, eller man lader sin telefon læse den op via dens højttaler.

Jeg har kun set den nye oversættelse på en video, hvor den virker meget overbevisende. Den vil f.eks. være praktisk, når man er ude at rejse i udlandet.

Har man brug for en større oversættelse, tænder man for hele app’en. Aktion-tasten er kun en genvej til en kort hjælp med et andet sprog.

Skulle man være i besiddelse af en af Apples nye Pro mobiler, får man også adgang til at indspille rumlige videoer – Spatial Video . De tre-dimensionelle optagelser kan man så senere afspille i Apples Vision Pro briller.

Det er nok de færreste, iPhone Pro brugere der får den fulde glæde af Spatial Video. Hos alle andre vises disse rumlige billeder som normale to-dimensioner videoer.

Sådan ser den hurtige oversættelse ud, hvor man bruger iPhone 15 Pro’s action-tast på siden. (Foto: 9to5Mac)

Derudover forbedrer iOS 17.2 bl.a. fokuserings-hastigheden på iPhones tele-zoom-kamera i forbindelse med en række forskellige lysforhold.

Endelig sørger iOS 17.2 for, at Apples nyheds-app bliver nemmere at betjene. Det gælder ikke mindst, hvis man gerne vil have gentaget ældre nyheder. Samtidig kan man markere bestemte indlæg med Memojis.

Til sidst skal nævnes, at iOS 17.2 også retter en række fejl i og øger antallet af funktioner i ældre iPhone modeller.

Meget praktisk for mange er det f.eks, at iPhone 13 og 14 fremover vil kunne oplades trådløst efter den nye QI2 standard. Den har ellers været forbeholdt iPhone 15.

Opdateringen med iOS 17.2 fylder 1,49 GB på din iPhone….

www.apple.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yamaha tror på cd’ens comeback