Smart middel mod "snorkestre"

Kører man Porsche, bruger man iPhone 11

Man kan uden tvivl trække paralleller imellem, hvor folk bor og, hvilke biler de typisk kører i. På samme måde om deres foretrukne tøjmærker, gennemsnitlige indkomst, osv.

Men har I nogensinde tænkt på, om man kan gøre det samme med folks biler og deres smartphones. Hvilken mobil ligger almindeligvis i en VW Golf, i en Landrover, i en Audi eller en Citroen?

Jeg kan desværre ikke levere den komplette statistik om biler og mobiler, selvom den kunne være interessant og sikkert et oplagt samtale-emne over de kommende julefrokoster.

Men jeg kan fortælle om, hvilke smartphones en typisk Porsche-ejer har liggende i lommen eller på kardan-tunnelen. Det er en iPhone 11 eller en iPhone 11 Pro. Nye og dyre modeller.

 

Ifølge det tyske sportsvogns-mærkes  chef i Nordamerika bruger 91 procent af Porsche ejerne i USA en af de nye iphones. Det fortalte han i forbindelse med den store bil-udstilling i Los Angeles forleden dag.

Porsche fortæller ikke, om det samme er tilfældet i Tyskland – og slet ikke i Danmark. Herhjemme er der garanteret også solgt flere iPhone 11 Pro end nye Porscher, selvom begge er både dyre og hurtige,

Men iPhone populariteten hos Porsche bilister holder såmænd i Kina,. Dér har de nye iPhones en markedsandel på 80 procent hos i Porsche kabinerne. Ligegyldigt, om det er I den klassiske Porsche 911 eler i modeller som Panamera, Boxter eller Macan.

I Kina er Apple dominansen særligt interessant, fordi kineserne selv har mange smartphone mærker. Et af dem har sågar et tæt samarbejde med Porsche Design. Det er Huawei, der laver ekstra-dyre og lækre Porsche udgaver af sine flagskibs-modeller som Mate 20 og Mate 30.

Huawei får lave dyre special-modeller af sine mobiler hos Porsche Design, men alligevel foretrækker Porsche-ejere at købe Apples iPhone 11 Pro. (Foto: Huawei)

Men når man har råd til en udenlandsk sportsvogn som kineser, ville det være et fald i prestige at have en lokal mobiltelefon med ud at køre. Så skal det være en amerikansk iPhone, jakkesæt fra London, slips fra Paris, sneakers fra USA, læderjakker fra Italien – og måske pæne sko fra danske ECCO.

Et og andet kunne dog tyde på, at kineserne er ved at skifte mening med hensyn til iPhone. Handelskrigen har betydning, men også at Apple endnu ikke har meldt ud om 5G telefoner.

De nuværende iPhones kan ”kun” 4G, og det betragter unge og velhavende kinesere som forældet, når de også ejer en hyper-moderne Porsche sportsvogn.

Derfor – fortæller Porsche i Kina – at 40 procent af hans kunder vil gå over til Android, næste gang de køber en ny smartphone,. Mange af dem sikkert til Huaweis topmodeller, fordi de er designet af Porsche.

Apple ventes først at præsentere sine 5G telefoner i september 2020. Til gengæld vil alle nye iPhone modeller fra den dato kunne køre med fremtidens lynhurtige mobile netværk.

Kan man ud fra biltypen gætte, hvilken mobiltelefon bilisten bruger? (Foto: Mobile Solutions)

Endelig er kineserne helt vilde med folde-telefoner lige for tiden. De køber alle, de kan få fat i, selvom de koster tre eller fire gange så meget som en kraftig smartphone i klassisk design uden klap.

Samsung og Huawei boomer med deres Galaxy Fold, W20 5G Mate X foldemobiler, der alle er til salg på det kinesiske marked nu. Andre store kinesiske mærker som Vivo eller Xiaomi ventes at følge efter inden jul.

Apple som sådan har det svært i Kina i denne tid – og ikke kun hos de lokale Porsche entusiaster. Handelskrigen går hårdt ud over iPhones i en tid, hvor den kinesiske selvbevidsthed og patriotisme vokser over for Trump regeringens told-begrænsninger.

Mens Huaweis salg af smartphones falder i Europa og Danmark, er det gået fren ned 66 procent i Kina i tredje kvartal af i år. Huawei sidder nu på en markedsandel på 42 procent på sin hjemmebane. I samme periode gik Apples salg af iPhones i Kina tilbage med 28 procent….

(Indledningsfoto til artiklen: Pexels)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart middel mod "snorkestre"