Samsungs drøm til gaming fans

Sådan kan iPhone også bruges

(Foto: Apple)

Når Apple og andre mobiltelefon fabrikanter præsenterer nye modeller eller forbedrede styresystemer, er det som regel de store linier, de fokuserer på i deres overskrifter.

Det var også tilfældet, da Apple holdt sin store WWDC 2023 konference i den forløbne uge. Indhold til store overskrifter var der da også rigeligt af med AR/VR briller og en ny MacBook Air.

Til gengæld er der nok mange, som har overset den smarte nye feature ved navn ”StandBy”. Lidt ærgerligt, fordi den forvandler iPhone til et endnu mere praktisk værktøj i hverdagen.

Man kan vælge urskiven i mange design – også de klassiske. (Foto: Apple)

StandBy forvandler iPhonens skærm, så den altid er tændt. Samtidig sørger en ny app for, at telefonen kan ting – også, når man ikke bruger den som sådan.

“Always On” displays er ikke et nyt fænomen. De findes på mange Android mobiler. Apple bruger dem bare til at vise, at almindelig teknologi kan blive cool igen.

Den særlige evne har Apple demonstreret flere gange: F.eks. introducerede Apple widgets meget senere end Android.

(Foto: Apple)

Tilsvarende lancerede Apple trådløs opladning over ti år senere end Nokia. Heldigvis gjorde Apple teknologien mere anvendelig med sin MagSafe, der skabte en helt ny kategori af iPhone tilbehør.

Samme praktiske tilgang til nye ideer ser man nu med StandBy, der benytter iPhonens altid tændte skærm til en fin informations-central, mens mobilen står til opladning.

iPhonens display kan så fungere som et stueur, vejrstation eller til at vise de widges, som brugeren foretrækker.

Om natten skifter StandBy automatisk skærmbilledet om til dette diskrete i rødt. (Foto: Apple)

Apple leverer samtidig en app med et stort udvalg af urskiver. Man skal blot stryge med en finger op og ned på iPhonens skærm for at studere udvalget. Det kan f.eks. være et retro ur, et cool og kunstfærdigt design eller mere funktionel som et verdensur.

Swipe til højre eller venstre, og iPhone vil vise en karrussel af ens bedste fotos. Altid automatisk opdateret og med klokken vist oppe i det ene hjørne.

Rigtig sjovt bliver det, hvis man dropper urskiverne og i stedet satser på widges. Så kan iPhonen til opladning pludselig vise vejrudsigt, kalender og aftaler, kontrol-skærmen til husets smarte enheder eller info fra en tredje-parts app.

En iPhone under opladning kan bruges som styrepult til alle husets smarte gadges. (Foto: Apple)

Alle widgets fungerer som en ”smart stak”. Det betyder, at de kan aktiveres og opdaterer indhold i real-time.

På den måde bliver iPhonen til et smart display, som man f.eks. kan bruge til at afspille musik, tjekke sit game scorecard, få vist nyheder osv.

Dertil kommer, at StandBy arbejder fint sammen med den personlige Siri assistent. Så kan man bl.a. få kaldt Apple Maps data frem med en enkel stemme-kommando.

StandBy som verdensur. (Foto: Apple)

Endelig sørger StandBy for at dæmpe skærmens belysning automatisk om natten, hvor de fleste som regel lader deres iPhone op.

Præcist som i ”Night Mode” på Apple Watch Ultra skifter iPhonens skærm-ur farve til dybt rødt. Når solen står op, og lyset kommer igen, hopper StandBy automatisk tilbage til normal visning i mange farver.

Ifølge Apple har StandBy et meget lavt strømforbrug, men funktionen bør alligevel kun bruges, når telefonen står til opladning og i stikkontakten.

StandBy er en del af det nye iOS 17 styresystem, der introduceres i de næste måneder. Den kommende iPhone 15 vil have iOS 17 ombord som standard, men ældre telefoner vil også kunne benytte den smarte feature.

Apple mangler dog at afsløre to vigtige detaljer omkring StandBy:

Den ene er, om funktionen kun virker, når telefonen ligger vandret – eller om man også kan bruge den lodret – i portrait, som Apple kalder det.

Den anden er, om Standby kun fungerer, når man bruger en MagSafe oplader fra Apple. Det ville jo være fint, hvis den nye feature også dur sammen med trådløse opladere fra andre fabrikanter….

(Foto: Apple)

StandBy viser Apple Maps. (Foto: Apple)

StandBy kan forvandle iPhone skærmen til en kalender. (Foto: Apple)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsungs drøm til gaming fans