Sådan googlede danskerne i 2023

LEGO invaderer det berømte Fortnite spil

(Foto: Epic Games)

LEGO er vældig dygtig til at udnytte digitale muligheder og deltage i tidens strømninger med egne biograffilm og interaktive computerspil.

Det seneste er, at LEGO figurer nu også optræder i et af verdens mest populære videospil – ”Fortnite” fra Epic Games. Spillet har over 400 millioner registrerede brugere verden over.

“Fortnite” er et såkaldt “battle royale spil”, hvor op til 100 online spillere kæmper mod hinanden for at overleve, opdage og samarbejde. Undervejs kan de købe digital valuta til at forbedre deres status og chancer.

Siden sin fremkomst i 2027 har «Fortnite» udviklet sig stærkt. Epic Games har bl.a. brugt det til pop-koncerter og olympiske events.

(Foto: Epic Games)

I dag er ”Fortnite” efterhånden blevet et socialt online samfund, som LEGO nu bliver en del af.

Epic Games har faktisk lanceret tre nye ”modes” til ”Fortnite”, der alle er gratis. LEGO’s er den mest opsigtsvækkende.

Den henvender sig naturligt nok til børn, mens de to andre nye ”modes” – racerspil og musikspil – skal appellere til et lidt ældre publikum.

Den nye LEGO-baserede “survival builder” kan godt minde om ideen hos spil-konkurrenten “Minecraft” fra Microsoft.

For første gang er “Fortnite” spillet nu også til børn. (Foto: Epic Games)

I over ti år har mange sammenlignet ”Minecraft” med LEGO. Nogle kalder det en kopi. Nu slår den danske LEGO-gigant så tilbage via ”Fortnite”.

Børnene benytter de velkendte små LEGO mini-figurer til spillet. Her skal de gå på opdagelse I et grønt univers, hvor træer og klipper indsamles til digitale forsyninger.

Undervejs møder spillerne f.eks. skeletter om natten, som de skal passe meget på. Omvendt er der også  forskellige virtuelle dyr, der kan være gode at udnytte: Gør man sig f.eks. gode venner med en høne på skærmen, lægger den et æg.

Selve skærmbillederne virker naturtro, fordi de er skabt ved hjælp af Epics Unreal grafik-motor. Træerne kan f.eks. blade, og græsset bevæger sig med den digitale vind i spillet.

Den nye LEGO-del af ”Fortnite” fungerer, som om barnet skal kolonisere en slags ægte verden ved at forvandle den til en af LEGO.

Spillet er enormt, så børn kan bruge mange timer på det. Faktisk omkring 20 gange større end en normal digital ø i selve ”Fortnites” battle-royale sektion.

Dertil kommer, at Epic Games har skannet omkring 10.000 forskellige LEGO elementer, som kan benyttes i spillet. Flere er på vej i de kommende måneder af LEGO’s i alt 30.000 enkelt-dele.

De første videoer og beskrivelser af LEGO til ”Fortnite” viser et spil, der er nemt at bruge af børn:

Det nye LEGO-tillæg til “Fortnite” kan godt minde om “Minecraft”. (Foto: Epic Games)

Det indeholder f.eks. en liste af byggeplaner, og ens helt i spillet går rundt med en LEGO klods, som hjælper, når man befinder sig i konstruktions-fasen. Det kan f.eks. være et tip om, hvordan man tænder for et virtuelt bål at varme sig ved.

Spillet assisterer med et rids over, hvor hver enkelt component bevæger sig hen. Samtidig bliver spilleren bedt om at låse erobrede ting fast, så han eller hun kan få glæde af dem.

Til gengæld er der ikke meget plads til fejl og kreativitet i spillets grundlæggende ”overlevelses-mode.” Den slags skal man gøre i ”sandkassen”, hvor spillerne kan lade deres fantasi gå amok.

Eksisterende ”Fortnite” brugere kan spille løs, som de altid har gjort. De kan sagtens ignorere de tre nye “modes” inklusive LEGO. Den eneste forskel, de vil se er, at åbnings-menuen er udvidet.

Her ses det nye racerspil, man nu også kan lægge ind i “Fortnite” ligesom LEGO. (Foto: Epic Games)

Skulle de lade sig lokke til at afprøve LEGO-delen, vil de bl.a. opdage, at over 1.200 ”skins” allerede er oversat til mini-figurer. Desuden kan man vælge mellem 100 forskellige karaktertræk, som skal præge ens LEGO figur.

Den danske LEGO koncern ser i øvrigt store muligheder i at engagere sig endnu stærkere i computer- og mobilspil, end den allerede har gjort.

LEGO har således oprettet sin helt egen YouTube kanal til ”Fortnite” projektet, hvor man bl.a. kan se en trailer i professionel biograf-kvalitet….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan googlede danskerne i 2023