Har TCL fremtidens mobil?

Amazon satser på online spil

(Foto: Amazon / Ubergizmo)

Alle de store på internet og i underholdnings-industrien har kastet deres forelskede og glubske øjne på gamere, e-sports-folk og computerspillere. Kært barn har mange navne.

Microsoft katapulterede sig for nylig helt til tops i gaming industrien ved at købe det kendte spilhus Activision / Blizzard.

I forvejen har Apple og Google lanceret deres egne online spil-platforme, mens Sony og Nintendo har travlt med at gøre deres tilbud endnu mere interessant for de over en milliard mennesker, der siges at more sig på deres pc, mobiltelefon eller spillekonsol.

Den femte gigant på internet – Amazon – har holdt lidt lav profil med hensyn til gaming. I stedet har Amazon tjent godt på tv-streaming, online handel og cloud løsninger,

(Foto: Amazon)

Amazon har haft sit Luna alternativ til Apple, Microsoft og Google, men kun tilbudt det til et lille antal amerikanere. Åbenbart ville Amazon have en platform, der fungerer tilfredsstillende og have et ok udbud af spiltitler, inden man ville fyre løs for alvor.

Det tidspunkt var nået i går, hvor Amazon åbnede Luna for alle i USA. Hvornår Luna lander i Europa og Danmark, vil Amazon ikke afsløre på nuværende tidspunkt.

Amazon Luna spillene fungerer på Windows-pc’er, Macs, iPhones, iPads, Androd telefoner, Chromebooks samt Amazon Fire TV og Fire tablets. Desuden vil Luna være en del af Amazons Prime tv-streaming.

Luna kræver et abonnement med download af en tilhørende app. Derudover skal man have en Luna Controller eller kompatibel kontrol-enhed.

Derefter vil man have adgang til hundreder af computerspil på en masse forskellige enheder – dog ikke spillekonsoller fra Sony, Microsoft eller Nintendo.

Amazon vil tilbyde Luna i tre forskellige abonnementer, som online giganten kalder ”kanaler”. Det er Retro Channel med klassiske titler som f.eks. ”Street Fighter II”, mens Prime Gaming Channel kører som del af tv-streamingen. Endelig er der Jackbox Games Channel, der tilbyder børne- og familie-spil.

Andre kendte titler, der kommer til Luna nu, er f.eks. ”Assasins Creed: Valhalla”, ”Far Cry 6. ”Ghostrunner”, ”Team Sonic Racing” og ”Yakuza: Like a Dragon.

På det amerikanske marked koster Luna abonnementerne mellem 4,99 og 9,99 dollars om måneden. Prime varianten er dyrere, fordi den også indeholder meget andet end computerspil.

Amazon vil nu lukke sine fysiske boghandler i USA og i stedet satse på sine 7-Eleven agtige supermarkeder. (Foto: Ubergizmo)

Amazon har dog også samtidig en nyhed, som mange vil opfatte som trist. Online giganten lukker nemlig sine fysiske bogbutikker.

Som de fleste vel nok ved, indledte Amazons stifter Jeff Bezos sin utrolige karriere ved åbne verdens første internet-boghandel i 1994.

Siden er Amazon vokset og vokset til at blive en online platform, hvor man kan købe stort set alt mellem himmel og jord.

I 2016 overraskede Amazon alt og alle ved at åbne fysiske boghandler. Det er åbenbart ikke gået så godt, for ifølge nyhedstjenesten Reuters vil Amazon nu lukkede sine 68 bogbutikker igen.

I stedet vil Amazon satse på sin købmands-butikker, kiosker og små Go supermarkeder….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har TCL fremtidens mobil?