Nu kan du klæde dig i Windows XP

Threads kommer til Europa i december

(Foto: Julio Lopez / Unsplash)

Da Meta lancerede sin Twitter – undskyld X – konkurrent Threads i sommers, var det primært i lande uden for Europa. Kun Storbritannien var med fra vores del af verden.

Forklaringen var, at Meta med Facebook i spidsen stod midt i et heftigt slagsmål med EU. Problemet var opsamling af brugernes private færden og salg af informationer til skræddersyede reklamer.

I mellemtiden er Meta med Mark Zuckerberg krøbet til korset og tilbyder nu Facebook og Instagram med og uden reklamer i EU.

Vil man være fri for annoncer, koster det til gengæld er abonnement på omkring 100 kroner om måneden.

Nu kunne det se ud, som om Meta også vil bringe Threads til Europa og Danmark. Ifølge den amerikanske avis “The Wall Street Journal” vil det ske inden nytår – altså her i december.

Meta vil samtidig tilpasse Threads til EU-reglerne. Det vil bl.a. sige, at brugere kan bruge det sociale medie uden først at oprette en profil.

Threads blev åbnet i juli og fik over 100 millioner brugere efter den første uge. Mange formentlig flygtninge fra Twitter, som var utilfredse med Elon Musks mange forandringer af medier – inklusive navneskiftet til X.

Siden er Threads aktive brugertal faldet til 73 millioner, hvilket kun er en femtedel af X’s. Forklaringen er, at Meta har været langsom til at servere nye og gode features til Threads.

Den manglende succes i specielt Nordamerika er uden tvivl medvirkende til, at Zuckerberg og co. nu har skiftet mening og vil præsentere Threads i vores del af verden.

Europa udgør en tredjedel af Meta koncernens omsætning, så det er dumt at ignorere vores region.

Ankomsten af Threads vil uden tvivl øge det sociale medies brugertal med mange millioner. I hvert fald på kort sigt.

Om europæerne kan hjælpe Threads op til den milliard brugere om nogle år, som Zuckerberg forventede ved lanceringen i juli, må tiden vise.

Meta er dog vant til brugertal i den størrelse: Facebook har f.eks. 2,9 milliarder aktive medlemmer om måneden, Instagram og WhatsApp begge over to milliarder.

Den nemmeste måde at komme på Threads er fortsat at have en Instagram konto i forvejen. Så kræver det kun få klik, fordi de to sociale medier bruges fælles bruger-database….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan du klæde dig i Windows XP