Hvem er størst i kunstig intelligens?

Snart nemmere at identificere sig i Europa

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

Inden for nogle år får alle danskere i EU mulighed for at få en europæisk digital id-tegnebog, der vil gøre det lettere at identificere og autentificere sig på offentlige og private online tjenester.

Det vil også være muligt at signere digitale dokumenter på tværs af EU-landenes grænser, ligesom tegnebogen på lidt længere sigt kan rumme f.eks. digitale kørekort eller eksamens-beviser.

Når de digitale beviser er gemt sikkert i den nye tegnebog – på engelsk wallet – vil de være gyldige i alle EU-lande.

Det er blevet en realitet, efter at EU-landene lige før weekend blev enige  om at skabe en fælles-europæisk standard til formålet.

”Jeg er glad for, at vi EU er blevet enige om rammerne for en fælles digital wallet. Nu begynder så det tekniske arbejde, så danskerne og andre europæere vil kunne tage tegnebogen i brug om nogle år,” siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

I juni 2021 foreslog EU-Kommissionen en ramme for en europæisk digital identitet – eID – som skal være tilgængelig for alle EU-borgere, indbyggere og virksomheder.

Det er det forslag, som EU-landene nu er blevet enige om.

  • Aftalen er, at den digitale tegnebog skal være gratis for alle fysiske personer i EU. Det gælder både udstedelse, anvendelse og tilbagekaldelse.
  • Software-komponenterne til tegnebogen skal være open source.
  • Tegnebogen vil som standard kunne bruges af fysiske personer, men hver medlemsland kan bestemme, om den gratis anvendelse kun begrænses til ikke-erhvervs-mæssige formål.
  • Medlemsstaterne skal kun stille gratis validerings-mekanismer til rådighed for kontrol af ægtheden og gyldigheden af tegnebogen samt modtager-parternes identitet….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem er størst i kunstig intelligens?