Hold øje med Realme

EU laver digital tegnebog

(Foto: Cardmapr.nl / Unsplash)

Efter den megen omtale af det fælles-europæiske Corona pas har EU åbenbart fået smag for at udvikle egne apps.

Næste app projekt kunne meget vel være en ”digital tegnebog”. Den kan f.eks. lagre betalings informationer, kodeord og officielle dokumenter som f.eks. kørekort.

Desuden skal app’en efter planen give adgang til en række private og offentlige services via et enkelt online ID.

Ifølge den ansete engelske avis ”Financial Times” skal den digitale tegnebog kunne udstedes til samtlige indbyggere i unionens 27 medlemslande.

En del af dem – f. eks. danskerne – bruger allerede digitale identitets-services, men de kan som regel ikke bruges på tværs af grænserne. Desuden er der 19 lande, som slet ikke er kommet så vidt i deres digitale forvandling.

EU-parlamentarikerne er at skabe en digital ID platform, der fungerer i hele EU. Det vil gøre det meget nemmere at vise f.eks. informationer fra sygesikring, CPR og banker, når man er ude at rejse.

Efter Corona passet vil EU nu indføre en app som digital tegnebog. (Foto: Guillaume Perigois / Unsplash)

Eller et andet konkret eksempel:

Man vil kunne bruge app’en til at leje en bil pr. fjernstyring. App’en sørger så automatisk for at verificere lejerens identitet og bank-godkendelse. Samtidig kan app’en en elektronisk bilnøgle, så man slipper for at stå i kø efter sin bil i f.eks. lufthavnen.

De første oplysninger, der er sevet ud om den nye app, taler om adgangs-kontrol via både pinkoder, fingeraftryk og skanning af øjets retina.

For at undgå misbrug og øge datasikkerheden vil EU forhindre virksomheder i at udnytte data indsamlet fra app’en og f.eks. udnytte dem efterfølgende til marketing og andre kommercielle aktiviteter.

EU vil rulle sin digitale tegnebog ud i 2022….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold øje med Realme