Apple har ny stor iMac om en uge

Saudi Arabien vil holde World Cup i e-sport

(Foto: Sawya)

Saudi Arabien har store ambitioner om at markere sig stærkere i verden – og dét skal ikke kun være ved at skrue oliepriserne op.

Ørkenstatens nyeste initiativ er at arrangere klodens største konkurrence for computerspil – en e-sport World Cup med en samlet præmiesum på over 10 millioner dollars eller godt 70 mio. danske kroner.

Det er meningen, at verdens bedste gamere skal dyste i flere forskellige populære computerspil. Det første World Cup event skal holdes i sommeren 2024 i Saudi Arabiens hovedstad Riyadh.

Sammen med at opbygge en stor turist-industri skal gaming være en af hjørnestenene i Saudi Arabiens planer om at blive mindre afhængig af olie-indtægterne.

(Foto; Sawya)

Landets enevældige kronprins Mohammed bin Salman erklærede i går, at han vil etablere over 250 lokale gaming virksomheder.

De skal skabe mindst 39.000 nye arbejdspladser i Saudi Arabien og øge landets brutto-national-produkt med over 30 milliarder dollars senest i 2030.

Saudierne er endnu ikke gået i detaljer om, hvilke spil de vil holde World Cup i. Kun, at eventet skal dække markedets mest populære games på tværs af alle genrer.

Næste års event i Riyadh vil naturligvis blive tv-transmitteret og streamet over hele kloden til mange millioner spil-interesserede. Det skal afløse Saudi Arabiens nuværende Gamers8 e-sport festival.

Den saudiske kronprins erklærede samtidig, at han vil oprette en Esports World Cup Foundation. Det skal være en global non-profit organisation, der skal fremme hele e-sport sektoren med konferencer, uddannelse og talent-udvikling….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple har ny stor iMac om en uge