Danmark er bedste land til fjernarbejde

Google flytter sin produktion til Indien

(Foto: Weibo)

I dag er næsten al den underholdnings-elektronik, vi køber, produceret i Kina. Både mobiltelefoner, tablets, smarte ure, laptops, øretelefoner og dimser til det intelligente hjem.

Måske det snart ændrer sig. Allerede nu skal man ”tale” vietnamesisk til mange af sine gadges. Det næste bliver indisk.

Senest har Google meddelt, at man vil få fremstillet alle sine Pixel smartphones, smartwatches, tablets, øretelefoner og de fleste smarte højttalere i Indien.

Den nye Pixel 8 Pro telefon, der kom på det danske marked for et par uger siden, har været et pioner projekt for Google. Den bygges nemlig på indiske fabrikker.

Google er bestemt ikke ene om at flytte dele eller hele sin produktion til Indien. Apple gør det også, og det samme gør kinesiske mærker som Xiaomi og OnePlus.

For kineserne er det dog ikke kun de lavere fabrikations-priser, som trækker dem til Indien. Heller ikke for Apple eller Google.

En anden væsentlig årsag er Indiens import-told på bl.a. elektronik, som populært kaldes ”Make in India” initiativet.

(Foto: Google)

Den told undgår man kun ved at bygge fabrikker i landet, og ens varer bliver derfor mere konkurrence-dygtige i verdens mest befolknings-rige marked.

OnePlus og Xiaomi var blandt de første, der viste, hvordan man gør. Derfor er de to også i dag de største smartphone mærker i Indien. Apple er til gengæld forsvindende lille i Indien.

Hvor vigtigt Indien efterhånden er blevet for elektronik-giganterne, blev også demonstreret i torsdags. Dér havde OnePlus valgt at lægge verdens-premieren på sin nye One folde-telefon til Mumbai. Ikke til Beijing, Shanghai, New York, München, Paris eller London som i tidligere tider.

Google har hidtil spredt produktionen af sin hardware til forskellige dele af Asien. Kina var størst i mange år, men allerede i 2019 begyndte Google at kigge sig om efter andre markeder.

Corona pandemien var med til at udskyde Googles flytteplaner, men Vietnam udgør i mellemtiden et stadig vigtigere fabriks-marked. Googles Pixel 7 og især de billigere 7a telefoner fra 2022 var samlet af flittige vietnameser-hænder.

I en officiel udmelding har Google nu bekræftet, at fabrikationen af alle Pixel mobiler vil blive flyttet videre til Indien fra 2024.

Google fortæller også, at man allerede har bygget 28 service-centre i 27 indiske byer. De skal gerne være med til at skaffe en større markedsandel på Pixel telefoner, end Google har i noget andet land i verden – inklusive USA….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark er bedste land til fjernarbejde