Nu skal det koste at bruge X

Xiaomi laver sit eget HyperOS styresystem

(Foto: Xiaomi / Weibo)

Ligesom konkollegerne fra Huawei vil den kinesiske elektronik-gigant Xiaomi åbenbart udvikle sit eget styresystem, der skal kunne bygge bro mellem alt fra smartwatches og mobiltelefoner til elbiler og fremtidens smarte hjem og virksomheder.

Der er dog mindst én stor forskel:

Huawei har udviklet sit Harmony OS, fordi selskabet blev tvunget af USA. På grund af mistanke om spionage via Huaweis mobiltelefoner og 5G mobilnet blev kinesernes ellers glimrende smartphones udelukket fra at bruge Android og Googles populære online tjenester som Search, YouTube, Maps osv.

Xiaomis første elbil skal hedde M1. Den kommer til salg fra foråret 2024. (Foto: Xiaomi / Weibo)

Xiaomi har ingen udeståender med vestlige lande, men mener, at det normale Android ikke er godt nok til fremtidens krav til teknologi.

Derfor udvikler Xiaomi nu det nye HyperOS, der langt hen ad vejen vil være kompatibelt med Android.

Det lægger sig som en brugerflade oven på Android, men kan meget mere end Xiaomis nuværende MiUI eller tilsvarende systemer som f.eks. OnePlus’ OxygenOS, Samsungs OneUI eller Oppos ColorOS.

Det nye styresystem skal hedder HyperOS på de vestlige markeder. I Kina kaldes det også for ”Pengpai”, der kan oversættes til ”ThePaperOS”. (Foto: Xiaomi / Weibo)

Dele af styresystemet skal kunne gå meget dyrere end Android og på den måde kunne bruges i mindst 200 produkt-kategorier.

I et indlæg på det kinesiske sociale medie Weibo skriver Xiaomis topchef Lei Jun, at HyperOS er en komplet nyskrevet og moderne it-arkitektur.

HyperOS vil debuttere på Xiaomis kommende generation 14 af mobiltelefoner. Mere interessant er dog, at styresystemet også vil være en del af Xiaomis første egen elbil. Den skal komme på markedet i 2024.

Xiaomi kører dermed parallelt med Huawei, hvis HarmonyOS allerede er blevet en gedigen succes på det kinesiske marked. Næste trin bliver også her en elbil – nemlig Huaweis Luxeed modeller….

Huawei er ved at udvikle egne elbiler sammen med den kinesiske auto-fabrikant Chery. De Tesla-inspirerede elbiler skal hedde Luxeed. (Foto: Weibo)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu skal det koste at bruge X