Superskarpt bil-syn selv i mørke

Hvad gør Huawei nu?

Hvis jeg var Huawei, ville jeg godt nok føle mig omringet af fjender lige nu. Selvom bandlysningen fra USA er udskudt i tre måneder, dukker der hver dag nye tech-firmaer op, som stopper samarbejdet med Kinas største og verdens næststørste mobilfabrikant.

Den måske værste nyhed for Huawei er, at den britiske fabrikant af ARM teknologi til processorer har opsagt samarbejdet. ARM elementer ligger i processorerne på alle moderne smartphone. I A-bio chippene på iPhones, i Snapdragons til Android telefoner – og også i Huaweis egne Kirin processorer.

Det er et meget mere alvorligt spark end Googles stop for Android leverancer til Huawei og Honor telefoner eller Microsofts lukning af Windows leverancer til Huaweis laptops.

Huawei kan ikke længere fremstille sin stærke Kirin 980 processor, fordi den indeholder ARM teknologi.

Det vil tage flere år for Huawei at udvikle helt nye Kirin processorer ”fra scratch”. Også selvom andre kinesiske chipfabrikanter måtte træde ind og hjælpe Huawei.

Udadtil er det klart, at Huawei kalder det en sammensværgelse fra Det Hvide Hus’ side: Trump skulle finde et stort og kendt kinesisk firma til at hænge sin handelskrig med Kina op på.

Lige så diskret og tavs er den helt store sejrherre i et Huawei mareridt. Det er sydkoreanske Samsung, der både bygger mobiler og de processorer, der sidder i en del af Galaxy telefonerne. Samsung er asiatisk og tilbeholdende med skarpe udmeldinger om konkurrenter.

Hele dette scenario består i øjeblikket af en god procent-del gætterier:

Flere og flere teleselskaber vender ryggen til Huawei. I England vil EE og Vodafone ikke sælge Huawei telefoner til deres helt nye 5G net. I Japan har telegiganten NTT Docomo standset lanceringen af Huaweis seneste topmodel P30 Pro.

Ingen ved jo, om handelskrigen mellem Kina og USA er afblæst den 19. august, hvor forbuddet for amerikanske virksomheder at sælge til Huawei træder i kraft. Det skulle ikke være første gang, at Donald Trump trækker sine udfald tilbage efter et stykke tid.

Det kan også sagtens være, at den kinesiske regering slår heftigt tilbage mod amerikanske tech-giganter. Først og fremmest Apple, der har Kina som sit næststørste marked i verden. Og hvad hvis Kina lige pludselig forbyder, at iPhones bliver fremstillet på kinesiske fabrikker.

Så har verden pludselig ikke nye iPhones – og slet ikke de tre nye iPhone 11 modeller, der skal præsenteres til september. Hvad gør Trump så?

I den mellemliggende tid har Huawei selvfølgelig travlt med at gennemføre en Plan B. Den indeholder først og fremmest et helt nyt styresystem, som Huawei længe har haft liggende i skuffen, hvis der skulle komme problemer med Google og Android.

Huawei skal have lavet en aftale med den uafhængige app-portal Aptoide om at levere mange af de Android apps, som Google vil udelukke den kinesiske mobilgigant fra.

Ifølge kinesiske medier vil det nye Huawei styresystem være kompatibelt med Android. Det bygger bl.a. på den gratis ”open source” del af Android, som alle har adgang til.

Huawei vil så lægge sin EMUI brugerflade ovenpå, så kendere af de populære Huawei Mate og P-serie telefoner ikke vil kunne se forskel på gamle og nye modeller.

Problemet med apps fra andre leverandører ser Huawei også ud til at have fundet en løsning på. Dels har Huawei en egen app store. Dels skal Huawei have lavet en aftale med Aptoide.com.

Aptoide er portugisisk og derfor ikke omfattet af USA’s embargo. Aptoide kalder sig verdens sikreste program-butik, og på den uafhængige portal finder man mange apps, der også ligger i Googles Play Store. Det gælder bl.a. de populære Facebook apps med Messenger, Instagram og Whatsapp….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Superskarpt bil-syn selv i mørke