Dubai har fået sine egne RoboCops

Nu skal det koste at bruge X

(Foto: Julian Christ / Unsplash)

Tech-milliardæren Elon Musk – ham med Tesla – købte det sociale medie Twitter for et år siden, men har haft mere end svært ved at tjene pengene hjem igen.

Heller ikke et navneskifte fra Twitter til X har hjulpet. Folk flygter stadig i større antal fra mediet, hvis indhold og redaktionelle linie efterhånden er lige så uforudsigelig som Musks humør og påstande.

Først satte han en grænse for, hvor mange indlæg en X-bruger måtte offentliggøre gratis. Ellers skulle det koste 70 kroner ekstra pr. måned.

Nu tager Musk næste skridt. Fremover skal alle nye X-brugere betale mindst én dollars om året for at benytte det tidligere Twitter aktivt.

De kan gratis læse indlæg, kigge på videoer eller følge andre brugere, men selv lægge noget ind, kommentere, like osv. kan kun betalende medlemmer.

Spørgsmålet er, om Musk ikke forregner sig: Faktum er jo (desværre), at social media brugere generelt er blevet meget mere passive og dovne.

De kan til nød kigge lidt, men selv gøre noget gider færre og færre. Det er en trend, som mærkes både på Facebook og X. Oven i købet betale – well.

Måske er det derfor, at X i første omgang kun testkører den nye måneds-betaling i New Zealand og på Filippinerne. Bliver det en succes, får vi nok alle tilbuddet eller kravet verden over.

Elon Musks egen begrundelse for det nye initiativ er, at han gerne vil beskytte det sociale medie mod automatiserede bot-konti og spredere af spam-nyheder.

Om det lykkes, er tvivlsomt. Flere amerikanske eksperter i it-sikkerhed vurderer, at spammere så vil bruge stjålne kreditkort til at betale for X-abonnement og gemme deres reelle identitet bag….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dubai har fået sine egne RoboCops