iPhone kan da godt bruges til spil

X får video- og stemme-opkald

(Foto: Weibo)

Efterhånden bliver det mere og mere klart, hvad det er, multi-milliardæren Elon Musk vil med Twitter, som han forleden omdøbte til X.

Den tidlige specialist i små tekst-beskeder – micro-blogs – skal udvikle sig til en komplet app eller socialt medie.

Udviklingen er gået langsomt, fordi Musk er rendt ind i voldsom modstand og masse-fyringer, siden han købte Twitter i oktober sidste år for 42 milliarder dollars.

Nu skulle det dog være ganske vist, skriver nyhedstjenesten CNBC: X er ved at være klar med en stribe nye features, der godt kan være med til at ændre hele det sociale medie landskab.

Det nye X vil tilbyde sine nye features, så de fungerer på tværs af iPhone, Android, Windows og Linux. (Foto: X)

Det er først og fremmest muligheden for video-opkald, som Musk vil kopiere direkte fra programmer som Zoom, Microsoft Teams eller Google Meet.

Faktisk er det planen, at X skal få både stemme- og video-samtaler.

X alias Twitter kan allerede foretage stemme-kald via sine Direct Messages, men en tilføjelse af real-time voicde og video vil være et kæmpe fremskridt.

X’s nuværende Spaces feature minder om Shared Audio i Clubhouse. Dens svaghed er, at den er offentlig og ikke rigtigt giver mulighed for tale intimt med hinanden via en one-to-one forbindelse.

Voice og video vil også løfte X’s status, så det tidligere Twitter kommer meget tættere på social media giganter som Facebook og Instagram. Samtidig kan de nye features skabe afstand til nye rivaler som Threads.

Fremtidens X får video- og stemme-opkald, ligesom vi kender det fra f.eks. Zoom eller Microsoft Teams. (Foto: Weibo)

Elon Musk har tidligere luftet ideen om opkald, da han i et interview lovede, at folk skal kunne ringe til hinanden og tale sammen uden at bruge telefon-numre.

Planen er ganske enkelt at forvandle X og Twitter til en app, der kan næsten alting. X skal blive en platform, hvor kreative kan flokkes, video indhold er allevegne, betalinger er lette og interaktioner grænseløse.

Med andre ord vil X slippe fri af sine grænser i traditionel micro-blogging. Derfor har det været nødvendigt med et nyt navn og et anderledes layout.

Ændringerne møder dog også kritik. Mange er f.eks. bekymrede over sikkerheden, når så mange data ligger centralt på én platform. Et problem, som Facebook også slås med.

Elon Musk er imidlertid overbevist om, at han vil lykkes med at kopiere Kinas WeChat, der kombinerer mange forskellige opgaver i samme app.

Lad os se, om det lykkes….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone kan da godt bruges til spil