Polestar elbiler får en egen smartphone

Elprisen er nu billigst i dagslys

(Foto: Nik / Unsplash+)

Hvis I hører til de mange, der planlægger deres strømforbrug efter, hvornår elpriserne er billigst, skal I formentlig ændre jeres dagsrytme.

Under Corona pandemien lærte vi, at opvaske- og vaskemaskiner helst skulle køre midt om natten. Det samme gjaldt, når el- eller hybrid-bilen hjemme i carporten skulle lades op.

Ifølge det store energi- og teleselskab Norlys holder den praksis ikke længere.

Nu om dage er det billigere, når man bruger de lyse timer midt på dagen til at få bund i vasketøjet eller tænde for varmepumpen.

I 2023 har markedsprisen for en kilo-watt-time strøm nemlig været lavest i tidsrummet mellem klokken 13 og 15.Her han den typisk ligget på 0,47 øre i timen.

Det er helt anderledes end bare for to år siden. I 2021 lå de billigste strøm-timer midt om natten.

Forklaringen er bl.a, at Danmark i den mellemliggende tid er blevet tættere forbundet med de europæiske elnet, hvor især Tyskland og Holland har udbygget deres solenergi.

Det kan godt betale sig at bruge sin mobiltelefon til at holde øje med de stadig større varianter i elprisen. (Foto: Norlys)

Som bekendt er der ikke meget sollys over Danmark klokken to om natten. Det er der til gengæld først på eftermiddagen. Derfor bliver strømmen også billigst på dét tidspunkt af døgnet.

”Sol og solceller er ikke kun godt for strømprisen. De er også bedre for klimaet, fordi solceller skubber mere forurenende energikilder ud af elnettet,” forklarer Mads Brøgger. Han er direktør for Norlys’ energi-forretning.

”Fremover vil vi også se større udsving i elpriserne, end vi kender det. Derfor giver det god mening, at vi allerede nu bruger mest strøm, når vindmøllerne snurrer, og solen skinner,” fortsætter han.

Brøgger tilføjer, at man finder de aller-billigste elpriser i weekenden, hvor den gennemsnitlige markedspris ligger på blot 0,19 øre pr.  kilowatt-time om søndagen klokken 14.

De fleste virksomheder holder lukket i weekenden. Så falder efterspørgslen på strøm rent markant – og det samme gør elprisen.

Med andre ord kan det være penge at spare ved at flytte sit store strømforbrug som f.eks. tøjvask til weekenden. Det gælder især, hvis man har en elaftale med variable priser.

Man skal dog huske, at der oven i markedsprisen kommer den statslige elafgift, eltarif til det statslige Energinet, abonnement til elselskabet, spot-tillæg og moms.

Desuden bør man være opmærksom på, at vejrforholdene kan betyde, at de billigste eltimer flytter sig i løbet af et døgn. Det kan f.eks. være på meget blæsende eller solrige dage….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Polestar elbiler får en egen smartphone