Ny fabrik giver gamle elbil batterier nyt liv

Sonys Xperia 5 V har kameraer i super-klasse

(Foto: Sony Japan)

(Opdateret) Det er bestemt ikke hver uge eller måned, at man hører om en ny Sony smartphone model.

Tværtimod virker det lidt, som om den japanske underholdnings-gigant bevidst holder lav profil omkring sine mobiltelefoner.

De sælges på det danske marked, men hverken Sony selv eller forhandlerne slår hårdt på tromme for dem.

Resultatet er, at Sonys Xperia telefoner ikke ligger højt på salgslisterne, hvilket de ellers godt kunne fortjene. Også, selvom de normalt er ret dyre.

Desto mere interessant er det, når Sony en sjælden gang lancerer nye smartphone modeller. Som f.eks. den nye Sony Xperia 5 V, der har verdens-premiere på fredag.

(Foto: Sony Japan)

Som på andre Sony mobiler er der også på den nye femte generation af Experia 5 sat ekstra fokus på kameraer, god lyd og skærm-kvalitet.

Det er de tre punkter, hvor Sony mener at kunne gøre en forskel med sin store erfaring fra Hi-Fi, spil, tv og produktion af billed-sensorer til mange andre smartphone mærker.

I stil med Google foretrækker Sony at udstyre sine smartphones med få og rigtigt gode kameraer.

Den nye Xperia 5 V har således kun to af slagsen på sin ryg, hvor trenden hos de fleste konkurrenter ellers går i retning af at splitte foto- og video-optagelser ud på tre eller fire separate objektiver.

På de første “sneak previews” af Xperia 5 V kan man se navnet Leica optræde ofte.

Det betyder, at Sony – ligesom flere af sine rivaler i topklassen – har hentet assistance til kamera-linser hos den berømte tyske optik-specialist.

Den nye Sony telefon er forsynet med de nyeste Exmor T objektiver. (Foto: Sony)

I Sonys tilfælde skal Zeiss dog også være involveret i skærmen – eller rettere glasset foran OLED-panelet.

Formentlig vil det være med en ”anti-spejle” coating, der skal sikre, at man også kan læse skærmens indhold i direkte sollys.

Foto-entusiaster vil også kunne lide, at Sony bibeholder en særlig knap på mobile til at styre kameraernes lukkere. Det er fint, når man selv vil styre sine optagelser manuelt.

Dertil kommer, at man kan optage video med 5x slow motion og i 4K HDR kvalitet og hele 120 billeder i sekundet (fps). Det er nærmest professionelle værdier.

Sonys knowhow fra computerspil skinner igennem i en hurtig 120 Hz skærm på beskedne 6,1 tommer. Det gør til gengæld Xperia 5 V mere handy end de fleste af sine konkurrenter.

Tilsvarende slår Sonys Hi-Fi erfaring igennem, når Xperia 5 V kommer med både trådløst Bluetooth 5.3 og et klassisk hovedtelefon-stik på 3,5 mm.

Sådan et stik ser man ellers efterhånden kun på billige Android smartphones, selvom mange musik-entusiaster og gamere mener, at hovedtelefoner på kabel både lyder bedre og reagerer hurtigere end de trådløse.

Processoren ombord er Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2, der også ligger i de fleste andre toptelefoner fra Android-lejren i år. Sony vil tilbyde Xperia 5 V med enten 12 eller 16 GB RAM som standard.

Batteriet er på 5.000 mAh, hvilket efterhånden er standard-størrelsen for moderne Android smartphones.

Det kan oplades med 33 watt via kabel, hvilket ikke er imponerende hurtigt. Det er på niveau med Samsungs Galaxy S-telefoner.

Sony Xperia 5 V kommer på det danske marked den 29. september til priser fra 7.499 kroner. Man kan få telefonen i sort, sølv og blå.

I en begrænset periode tilbyder Sony, at man kan få de prisvindende WF-1000XM5 øretelefoner med i prisen, når man køber Xperia 5V. De har en værdi på ca. 2.500 kroner…

(Foto: Sony)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny fabrik giver gamle elbil batterier nyt liv