Jorden skal undersøges med kunstig intelligens

Billigt smartwatch med kæmpe skærm

(Foto; AmazFit)

I Danmark lever kinesiske Amazfit smartwatches lidt af en skyggetilværelse, mens al fokus samles om de mere kendte ure fra Apple, Samsung eller Garmin.

Det er synd, fordi Amazfit generelt leverer kloge ure, der kan lige så meget, men koster meget mindre.

Det gælder også for det helt nye Amazfit Bip 5, der kommer med det største display på nogen smartwatch – uanset pris.

Bip 5 kan måle præstationer i 120 forskellige sports- og fitness-arter. (Foto; AmazFit)

LCD touch-skærmen på Bip 5 måler således 1,9 tommer, hvor 1,4 tommer er det mest almindelige hos konkurrenterne.

Det firkantede display I Apple Watch design kan vise 320 gange 380 punkter eller 260 pixels pr. tomme (PPI). Det ligger gemt bag et 2,5 dimensionelt glas med en anti-fingeraftryks-overflade.

Selvom AmazFit Bip 5 ventes at blive solgt til en pris langt under 1.000 kroner, disker uret op med et næsten komplet udvalg af fitness- og sundheds-relaterede features.

(Foto; AmazFit)

Uret kører med AmazFits eget Zepp OS styresystem, hvor der er adgang til over 70 forskellige apps inklusive et par håndfulde mini-spil.

Dertil kommer skabeloner til 120 sports-arter, hvoraf de syv genkendes automatisk. Skabelonerne arbejder sammen med Amazons Alexa assistent, der f.eks. kan fungere som en løbepartner.

Der er altså ikke tale om markeds-standarderne WearOS fra Google eller iWatchOS fra Apple. Heldigvis leverer AmazFit en app, som kan styre Bip 5 fra en iPhone eller Android telefon via Bluetooth 5.2.

På sundheds-siden disker det billige smatrtwatch op med en biometrisk sensor, der kan overvåge puls, hjerterytme, blod-iltning og stress-niveau 24 timer i døgnet. Desuden indeholder uret et system til søvn-management.

Endelig kommer Bip 5 med en tre-akset accelerator, der holder kontakt med fire satellitter på samme tid. Features mangler lavpris-uret altså ikke.

Ifølge AmazFit kan Bip 5 køre i typisk 10 dage på det indbyggede batteri på 300 mAh. Ved hjælp af en batteri-spare funktion kan spilletiden øges til 26 dage.

Den internationale pris for det nye ur er 90 dollars svarende til ca. 625 kroner. Den officielle danske pris er endnu ikke offentliggjort….

(Foto; AmazFit)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jorden skal undersøges med kunstig intelligens