Foldemobiler folder sig rigtigt ud

WhatsApp får omsider video beskeder

(Foto: Meta)

Med 2,7 milliarder aktive brugere om måneden er WhatsApp verdens mest populære online platform til meddelelser og chat.

Den position har Facebooks søster-medie sjovt nok opnået, selvom WhatsApp mangler flere populære features, som konkurrenterne har. Først og fremmest video meddelelser.

I de senere måneder er Meta gruppens top-management åbenbart vågnet op af slummeren og er begyndt at opdatere WhatsApp. Formentlig fordi den kinesiske WeChat platform ånder i nakken.

En af de nye smarte features er, at man kan editere eller rette i de meddelelser, man lige har sendt. F.eks hvis de indeholder en stavefejl. (Foto: Pixabay)

 

En af de praktiske nye funktioner er, at ma nu kan bruge den samme WhatsApp konto på fire forskellige enheder. Ikke kun på en enkelt smartphone.

Man kan også pludselig sende fotos i HD opløsning, puste animation i sin avatar eller rette i de tekst-meddelelser, man har sendt.

Fremover kan man også bruge WhatsApp direkte på sit smartwatch, hvis det kører med Googles Android-variant WearOS.

WhatsApp er omsider på vej med lettilgængelige video-meddelelser (Foto: Meta)

Det seneste nye fra WhatsApp er, at brugerne fremover kan benytte video meddelelser. En feature, som mange savnede voldsomt under Corona pandemien, hvor en stor del af menneskers indbyrdes kommunikation foregik via skærm og smartphone.

OK – man kan godt sende video-klip manuelt via WhatsApp. Det er bare bøvlet og slet ikke bruger-venligt. Den nye udgave er meget mere elegant og enkel.

WhatsApp har prøvekørt video-funktionen som beta-version hos et begrænset antal brugere i et par uger. Det er gået så godt, at WhatsApp i går annoncerede en officiel app version med video messages i.

Som noget nyt kan man køre WhatsApp på smartwatches med WearOS styresystem. Det kan f.eks. være ure fra Samsung. (Foto: Meta)

 

Sammen med det nye video-meddelelses ikon vil der også dukke et nyt kamera-symbol op på WhatsApp skærmen. Det kan man bruge til at starte og slutte video-optagelser via mobiltelefonens kamera.

Video-klippene må have en maksimal længde på 60 sekunder, og de kan sendes straks efter, at de er optaget eller hentet frem fra enhedens lager.

Tale-meddelelser har ingen praktisk længde-grænse i WhatsApp. Grænsen på videoer er indsat for at reducere brugerens udgifter, hvis han eller hun ikke er forbundet til et Wi-Fi netværk. Så kan man ikke sende hele biograffilm via WhatsApp.

WhatsApp brugere kan nu give deres avatarer ekstra liv via animationer. (Foto: Meta)

Når modtageren har fået video-meddelelsen, vil den som standard – ”default” – blive vist i muted tilstand. Vil man høre indholdet, skal man blot klikke på video-ikonet, og festen kan begynde.

Ifølge WhatsApp vil alle brugere kunne downloade den nye app med video i løbet af få uger….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foldemobiler folder sig rigtigt ud