Hvad med kølig luft fra mave-regionen?

iPhones vinder fortsat frem i verden

(Foto: Phil Aicken / Unsplash)

Det går rigtig dårligt med salget af mobiltelefoner for øjeblikket. I hvert fald generelt set.

Efter en opblomstring under Corona er det gået den forkerte vej otte kvartaler i træk, viser tal, som analysefirmaet CounterPoint Research har offentliggjort i dag.

I januar, februar og marts i år faldt salget af nye mobiler således med 14 procent på verdensbasis. I Danmark skal nedgangen være endnu større.

I april, maj og juni blev der købt otte procent færre nye smartphones end i samme periode for et år siden. Nedgangen var fem procent i forhold til første kvartal i år.

Selvfølgelig er der også lyspunkter i en ellers trist oversigt: De kommer fra Apple og OnePlus og drejer sig især om telefonsalget i de dyrere prisklasser.

Ifølge CounterPoint har Apple haft en konstant optur siden andet kvartal i 2019 – altså fra før pandemien.

Dengang havde iPhones en global markedsandel på 10 procent. Den er i mellemtiden vokset til 17 procent – det højeste niveau nogensinde for Apple.

iPhones både befæster og øger dermed deres andenplads i verden. Samsung er stadig nummer ét med 22 procent, men taber langsomt terræn til Apple.

(Infografik: CounterPoint Research)

Tredjepladsen i verden indtager kinesiske Xiaomi med 15 procent, der dog er gået en procent tilbage i forhold til for et år siden og tre procent i sammenligning med 2021.

Som nummer fire kommer kinesiske OPPO med 12 procent. Den status kunne OPPO dog kun opretholde takket være datterselskabet OnePlus, hvis telefoner sælger godt i både Nordeuropa, Kina og Indien.

Fremgangen for OnePlus kan såmænd også følges i lille Danmark, hvor mærket i dag er det tredje-største efter Apple og Samsung.

Analytikerne fra CounterPoint vurderer, at smartphones ikke længere sælges til nybegyndere og førstegangs-købere. I stedet er det erstatnings-salg for ældre telefoner.

Sådan har det været i Danmark i flere år, men det er interessant, at trenden åbenbart er den samme i mange andre markeder, hvor smartphones slet ikke er så udbredte som herhjemme.

Samtidig begynder et nyt marked for gen-opbyggede telefoner – refurbished med et teknisk udtryk – for alvor at røre på sig internationalt.

Det er ikke kun i Danmark, at flere og flere mennesker synes, det er fornuftigt at spare penge ved at købe en lettere brugt mobil i den øvre mellem- og i topklassen i stedet for at købe en helt ny.

I det hele taget var det kun premium mobilerne, der gik frem som segment i det seneste kvartal. De dyre mobilers andel af totalmarkedet har aldrig været større end i dag.

Apple er det bedste eksempel på denne trend. I andet kvartal gik iPhone salget således 50 procent frem i Indien, der i dag er verdens mest folkerige land.

De største fald I smartphone salg registrerede analytikerne til gengæld i tre af de mest ”modne” markeder. Nemlig i Vesteuropa, USA og Japan.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad med kølig luft fra mave-regionen?