Se reklamer hele tiden og få et "gratis" tv

Hvor meget bruger du emojis?

(Foto: Domingo Alvarez E / Unsplash)

Næsten hver eneste ting her i verden har sin egen dag og dato hvert år. Det gælder naturligvis også emojis, som flere og flere af os bruger på mobiltelefon, pc og tablet.

Men har I nogensinde tænkt nærmere over, hvor I bruger de små visuelle signalgivere og humør-formidlere mest?

Jeg har ikke kunnet finde en dansk undersøgelse om det og må derfor klare mig med en amerikansk, som det store softwarehus Adobe har lavet som en del af sin ”Future of Creativity” rapport.

Den konkluderer, hvad de fleste af os alle ved: Emojis har udviklet sig til at blive et helt eget og internationalt sprog.

(Infografik: Statista.com)

Lige fra den simple tommeltot op, som de fleste bruger, til hele sætninger og sms-beskeder, der ikke består af andet end ikoner.

Ifølge Adobe bruger amerikanerne emojis til at spille en række forskellige sociale roller online – og det samme gør danskerne vel også.

Nogle benytter ikonerne til at vise sympati og empati for andre, mens andre udnytter emojis til at øge effektivitet og produktivitet på arbejdspladsen.

Nogle bruger ligefrem emojis til at forbedre det mentale helbred hos besked-modtageren.

Endelig er emojis blevet en vigtigt ingrediens i online dating. Her bruges ikonerne f.eks. til at tage temperaturen på to menneskers romantiske forhold.

(Foto: Adobe)

Således skal hver tredje person i Generation Z – det er dem mellem 13 og 26 år – have afsluttet en flirt eller en relation ved hjælp af en emoji.

Samtidig siger 58 procent, at de nok vil foretrække en person i en dating tjeneste, som benytter emojis i sin kommunikation.

Adobes analytikere vurderer, at mandlige dating brugere benytter emojis mere end kvinder. 76 procent af herrerne vil benytte emojis I online chat med personer, de er interesseret i. Hos kvinderne er det 68 procent.

Tilsvarende mener en større del af mændene – 68 procent- at deres forhold går godt, hvis der bruges emojis mellem parterne. Kun 56 procent af kvinderne vurderer, at man kan bruge emojis som termometer for kærligheden….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se reklamer hele tiden og få et "gratis" tv