Disse mobiler købte vi i juni

Apples vej til 21 billioner

(Foto: Gizchina / Weibo)

I fredags skrev Apple historie ved at være det første børsnoterede selskab i verden, der nåede en værdi på tre billioner dollars eller knap 21 billioner danske kroner.

Til sammenligning er det danske brutto national produkt (BNP) på ca. 400 milliarder dollars. Med andre ord er Apple i dag mere end syv gange så meget værd som Danmark.

Apple var tæt på de tre billioner i begyndelsen af 2022, men nåede aldrig over grænsen. Det skete dog lige før weekenden, hvor Apples aktier steg med 2,31 procent til 193,97 dollars pr. styk. Resultat – en markedsværdi på 3,05 billioner.

Til sammenligning ligger Microsoft på en værdi af ca. 2,5 billioner dollars i øjeblikket, mens Europas største softwarehus SAP hinker langt efter med 0,2 billion.

Apples opstigning er imponerende og illustreres godt af infografikken fra analysefirmaet Statista. Den viser, hvornår Apple havde vigtige produkt-annonceringer gennem årene og, hvad de betød for Apples aktier.

Apple nåede f.eks. 2,0 billion i markedsværdi i august 2020. Det var første gang, at en amerikansk virksomhed nåede så højt.

(Infografik_ Statista.com)

På verdensplan måtte Apple dog nøjes med en andenplads. Saudi Arabiens olieselskab Saudi Aramco havde nemlig nået de to billioner i december 2019.

Efter et 2022 med masser af udfordringer, som også kostede tech-sektoren inklusive Apple atypiske underskud, har Apple gjort et stærkt comeback i år.

Halvvejs igennem 2023 er Apples aktier steget med 49 procent i pris, hvilket har øget virksomhedens værdi med over 900 milliarder dollars.

Meget interessant i den forbindelse er, at Apples fremgang er kommet uden annonceringer i kunstig intelligens (AI).

Apple har knap nok nævnt AI, mens konkurrenter som Microsoft, Alphabet (Google) og Meta (Facebook) har levet højt på den eufori omkring kunstig intelligens, der har ramt verden i de senere måneder.

Det nærmeste, Apple er kommet på AI i sine offentlige annonceringer, er Vision Pro brillerne, der er en mix af Virtual og Augmented Reality….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i juni