Med frisk luft om halsen

Så meget tjener Apple på iPhones

(Foto: Cup of Couple / Pexels)

Det er ingen hemmelighed, at Apple er god til at tjene penge. Ellers ville Apple næppe være det mest værdifulde børs-noterede selskab i verden.

De fleste er efterhånden også klar over, at iPhones er den helt store guldfugl hos Apple.

Ikke kun udgør telefonerne over halvdelen af Apples omsætning. iPhone er samtidig den eneste smartphone, der giver sin fabrikant et pænt overskud.

Nye tal for første kvartal af 2023 afslører således, at iPhones havde en markeds-andel på 21 procent i verden – målt på antal solgte enheder.

Da Apples telefoner generelt er dyrere end konkurrenterne fra Android-lejren, må det også slå igennem i andre tal:

Ganske rigtigt stod iPhones for 50 procent af den totale omsætning i verden af nye mobiltelefoner i januar, februar og marts.

Mens Apple sælger hver femte nye smartphone i verden, henter iPhones over 80 procent af indtjeningen i hele mobiltelefon verdenen. (Infografik: Statista.com)

Endelig tjente Apple 82 procent af alt det overskud, som samtlige smartphone fabrikanter hentede hjem i årets første tre måneder.

Tallene stammer fra analysefirmaet Counterpoint Reseach.

Her fortæller man, at Apple faktisk havde et fald på to procent i iPhone salget – til 58 millioner enheder. Til gengæld tjente Apple en smule mere pr. telefon.

Det er kun en lille krusning i overfladen, når man sammenligner med smartphone markedet som helhed.

Det faldt med hele 14 procent i første kvartal. Hos Apples største rival – Samsung – så situationen endnu værre ud. Et minus på 19 procent i forhold til første kvartal 2022.

Bag de nøgne tal kan man se, at Apple vinder frem, hvor det er vigtigst, vurderer analytikerne:

Så stort er salget efterhånden i Apples Service division, når man sammenligner med omsætningen i andre store virksomheder. Den er f.eks. dobbelt så stor som Coca-Colas. (Infografik: Statista.com

 

Apple har således bedre fat end konkurrenterne i Generation Z. Det er unge mellem 13 og 25 år.

Apple har også fat i det største publikum, der er villig til at betale ekstra for dyre smartphones.

Endelig har Apple en meget loyal kundegruppe, som sjældent køber andre mærker. Alene af den grund, at Apples telefoner, tablets, laptops, tv-bokse, ure, øretelefoner og App Store er så godt integrerede med hinanden. Alle andre ville kalde det en ”lukket” verden.

Totalt set præsenterede Apple et bedre regnskab end forventet for første kvartal af 2023. Omsætningen nåede 94,8 milliarder dollars eller ca.   kroner. Netto-overskuddet var samtidig på 24,2 mia. Dollars eller ca.   danske kroner.

Første kvartal var det bedste nogensinde for iPhone salg. Rekorder slog også Services salget med bl.a. App Store, iCloud, Apple Music, Apple Pay, Apple Care og Apple TV+.

Til gengæld gik det ikke så godt med salget af Macbooks, iMac computere og iPads. De fylder dog efterhånden kun en mindre del af Apples totale omsætning….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med frisk luft om halsen