Spotify vil slås direkte med YouTube

Nu får cyklen ChatGPT

 

Næsten hver eneste dag hører vi om nye steder, hvor kunstig intelligens (AI) og den populære ChatGPT finder anvendelse. Om man kan lide det eller ej.

ChatGPT fra OpenAI kom på markedet i november sidste år, og siden har app’en, som Microsoft er medejer af, spredt sig som en steppebrand.

Det seneste nye er, at ChatGPT skal være en del af fremtidens elcykel. I første omgang som en slags digital co-pilot.

Først på markedet vil kinesisk-tyske Urtopia være. Fabrikanten vækkede opsigt for et par år siden, da man lancerede en kulfiber-baseret elcykel, der nærmest var en computer på to hjul.

Dengang præsenterede Urtopia, hvordan cyklister kunne styre deres bike ved hjælp af stemme-kommandoer. Til det brug havde kineserne indbygget to støjbeskyttede mikrofon i displayet på cykelstyret.

Anvendelsen var ret begrænset til, at rytteren kunne bestille el-assistance på pedalerne i flere niveauer, dreje op og ned for lyden fra den indbyggede højttaler eller tænde og slukke for cyklens integrerede tyveri-alarm.

Nu vil Urtopia så benytte kunstig intelligens fra ChatGPT til en meget mere detaljeret dialog mellem cykel og rytter. Urtopia beskriver selv nyheden som den første elcykel med egen sjæl.

Urtopia har selv videre-udviklet ChatGPT, så systemet nu fremstår som AIoT – Artificial Intelligence of Things.

Systemet kan lære sin brugers vaner og typiske ruter, så ChatGPT f.eks. kan komme med forslag til butikker og cafeer undervejs eller lede cyklisten udenom de værste kødannelser ved at lægge intelligens oven på GPS navigationen.

Den integrerede Bluetooth højttaler i cyklen kunne så supplere med skræddersyede spillelister, oplæsning af vejr-udsigter og trafik-meldinger, ligesom den kan gennemgå dagens aftaler, mens man cykler hjemmefra og på arbejde.

Indtil videre har Urtopia bygget en fungerende prototype af en elcykel med ChatGPT, som blev vist første gang på Eurobike udstillingen i den forløbne uge.

Hvornår vi så kan købe en kunstigt intelligent cykel, vil Urtopia desværre ikke fortælle på nuværende tidspunkt….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify vil slås direkte med YouTube