Denne lampe er genial til sommer

Lille topklasse mobil fra Asus

(Foto: ASUS)

(Opdateret) Hvis man er på udkig efter en ny smartphone, der har topklasse præstationer, men helst ikke må fylde alt for meget, er der ikke meget at vælge imellem nu om dage.

Alle normale telefoner er bare blevet større og større. Den eneste måde at undgå vokseværket på er ved at købe en foldemobil.

Næsten i hvert fald.

Zenfone 10 er noget mindre end andre topmobiler og kan derfor snildy finde plads i en lomme eller taske. (Foto: ASUS)

For taiwanesiske Asus går imod trenden og præsenterer nu en topklasse model, der med sin 5,9 tommers skærm er langt mere handy end konkurrenterne.

Som de fleste af sine rivaler fra Android-lejren kører den nye ASUS Zenfone 10 med Qualcomms seneste Snapdragon 8 Gen 2 processor.

Samtidig har ASUS udstyret Zenfone 10 med hurtigere DDR5X RAM på op til 16GB og en mere effektiv UFS 4.0 placering af data i lageret på maksimalt 512 GB.

Den nye Zenfone er gjort ekstra solid, og telefonen er vandtæt efter de skrappe IP68 regler. (Foto: ASUS)

De sikrer det ekstra nøk, som forgængeren Zenfone 9 manglede for at blande sig med de stærkeste Android mobiler på det danske ma

Batteriet er på ret beskedne 4.300 mAh, men ASUS har nu suppleret sin opladning på 30 watt via kabel med 15 watt trådløst. Dermed ligger ASUS på niveau med Samsung, men klart efter f.eks. OnePlus.

Disse fremskridt har så kostet en smule i tykkelsen. Telefonen fylder nu 9,4 mm i dybden mod forgængerens 9,1 mm. Den ydre størrelse er ellers de samme kompakte 146,5 gange 68 mm.

Meget praktisk har Zenfone 10 et lille beslag på bagsiden, hvor man f.eks. kan klikke et medfølgende støtteben på. (Foto: ASUS)

Skærmen er som nævnt ”lille” i sammenligning med topmobilerne fra Samsung, Xiaomi, OnePlus, Motorola eller Apple.

5,9 tommer måler displayet, og det kan vise de helt almindelige 2.400 gange 1.080 punkter – Full HD+ altså.

Opdaterings-hastigheden har ASUS dog speedet op. Fra 120 til 144 Hz. Det gør skærmen til en af de hurtigste i klassen og rigtig god til selv krævende computerspil.

ASUS garanterer mindst fire års sikkerheds-opdateringer til den nye Zenfone 10. (Foto: ASUS)

De kun to kameraer på telefonens ryg ser ud til at være de samme som sidste år. I hvert fald stort set.

Hoved-objektivet er på 50 megapixel og super-vidvinklen på 13 MP. Sidstnævntes arbejds-område er øget fra 113 til 120 grader, mens hovedlinsen har fået en ny udgave af sin seks-aksede stabilisering.

Det er den kombination af optisk stabilisering i hardware, opgraderet elektronik, bedre software og en hurtigere auto-fokus. Alt i alt skal det give flottere video-optagelser og færre uskarpe fotos.

ASUS Zenfone 10 kommer med stereo-højttalere og – som noget meget sjældent blandt topmobiler – et 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner.

(Foto: ASUS)

Dertil kommer, at telefonen har to ekstra-gode mikrofoner, der har et filter mod vindstøj og støtter Nokias OZO Audio teknologi med spatial 3D optagelser.

Endelig har ASUS udvidet sine smarte ”Connex” moduler, der gør det muligt at klikke f.eks. støtteben og en kortholder fast via små huller i telefonens bagplade.

Den nye ASUS Zenfone 10 fås i de fem kulører Aurora Green, Comet White, Starry Blue, Eclipse Red og Midnight Black.

Priserne ligger på mellem 5.999 og 6.999 kroner. Telefonerne kan forudbestilles nu og lander i danske butikker fra den 28. juli….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne lampe er genial til sommer