Nu får Polestar også YouTube

Så dyr er en Galaxy S23 Ultra at bygge

(Foto: Samsung)

Den koster 12.399 kroner i danske butikker. Den ligger dermed i klasse med nogle få andre dyre telefoner fra bl.a. Apple og Sony.

Men hvad koster det egentlig at bygge en Samsung Galaxy S23 Ultra – og hvilke dele af luksus-mobilen er egentlig de dyreste?

Det har analytikerne fra Counterpoint Research forsøgt at finde ud af.

Resultaterne er interessante, selvom kun komponenterne i telefonen er medregnet. Ikke udgifter til markedsføring, transport, lagring, skatter og afgifter.

Især de sidstnævnte skal man huske i Danmark, hvor momsen alene tager de 25 procent af udsalgsprisen på over 12.000 kroner.

Sådan fordeler omkostningerne sig til at bygge en Samsung Galaxy S23 Ultra telefon. (Infografik: Counterpoint Research)

 

Fremstillings-prisen for Samsungs topmobil er ifølge Counterpoint Research 469 amerikanske dollars eller ca. 3.300 kroner.

Den dyreste enkelt-del i telefonen er den special-udgave af sin Snapdragon 8 Gen 2 processor, som Qualcomm fremstiller kun til Samsung.

Sammen med Qualcomms Snapdragon X70 modem-chip til 5G nupper processoren lige 35 procent af omkostningerne.

Samsungs AMOLED-skærm på 6,8 tommer kommer ind på andenpladsen. Den koster alene 18 procent af produktions-prisen.

Men ok – den viser også billeder i fornem Quad  HD+ kvalitet og har en hurtig billed-opdatering på 120 Hz.

Processor-fabrikanten Qualcomm henter over en tredjedel af prisen for at bygge en Galaxy S23 Ultra luksus-mobil. (Infografik: Counterpoint Research)

Kameraerne følger lige efter med 14 procent af prisen. Det er ikke helt billigt at udstyre sin telefon med en 200 megapixel billed-sensor og en periskop-zoom til telelinsen.

RAM-hukommelsen og lageret står for 11 procent af produktions-prisen, mens hele otte procent går til Galaxy telefonens ”frakke” – altså chassis og cover. Det er forbløffende meget, når man tænker på al den elektronik, der sidder i Samsungs topmobil.

Endelig er der punktet ”Others”, der tager 15 procent af prisen. Under dette punkt finder vi bl.a. højttalere, den medfølgende S-pen, mikrofon fingeraftryks-skanner – og ikke mindst batteriet.

Ifølge Counterpoint Research er fremstillings-prisen nogenlunde den samme på Galaxy S23 Ultra og dens værste konkurrent iPhone 14 Pro Max. Sidstnævnte koster fra 11.499 kroner.

Den store forskel på de to i kroner og ører er, at Apple tager en meget større avance pr. telefon end Samsung og de øvrige fabrikanter i Android lejren.

Af samme grund scorer Apple omkring 85 procent af den avance, som ligger på samtlige smartphones der produceres om året. Alle andre Android fabrikanter må deles om de øvrige 15 procent….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu får Polestar også YouTube