Det mobile kontor flyder

De sælger bedst i verden

(Foto: Lukas Gehrer / Pixabay)

Det er ikke nogen hemmelighed, at det danske mobiltelefon marked domineres af Apple og Samsung.

Tilsammen sidder de to på næsten 85 procent af alle ny smartphones, der sælges i vores lille land. Apples iPhones alene knap 45 procent, fortæller analysefirmaet IDC.

Det betyder, at alle andre mobilmærker må deles om sølle 15 procent – inklusive globale giganter som Huawei, OnePlus, Nokia, Xiaomi, Motorola, ZTE osv.

Men er Danmark så meget anderledes som resten af verden? Både ja og nej.

Èn stor forskel ser man f.eks. på fordelingen af mobiltelefoner på styresystem: I Danmark sidder der Android på 55,5 procent af alle nye smartphones. På verdensplan er det 86 procent.

Nej, når man kigger på en ny statistik fra analytikerne hos Counterpoint Research. Her han man kigget på, hvilke telefon-modeller der har skabt den største omsætning hos deres fabrikanter i årets første tre måneder.

Selvom iPhone 12 Pro Max er den dyreste Apple telefon, er det også den, der tjener flest penge. (Foto: Apple)

Det er ikke lig med, at de pågældende også er de mest solgte i styktal. Bortset fra Apple har de fleste mobilmærker en stribe billige modeller, som sælges i enorme antal. Dem tjener fabrikanterne bare ikke mange kroner og ører på hver telefon.

Danskerne hører til de folkefærd i verden, der køber flest dyre og avancerede telefoner. De giver fabrikanterne en solid omsætning og indtjening pr. enhed.

Derfor ligner den globale Top-10 over de mest omsætnings-givende smartphones meget den danske topliste over de bedst sælgende mobiler i januar, februar og marts.

Både i Danmark og internationalt domineres de to lister af iPhones fra Apple og Galaxies fra Samsung.

På den globale liste har Huawei lige sneget sig ind med en enkelt model – Mate 40 Pro – hvilket skyldes et stort salg på hjemme-markedet i Kina.

I Danmark er Huawei røget helt ud af Top-10 efter en kort periode, hvor den kinesiske fabrikant drillede Apple og Samsung med en dansk markedsandel på over 20 procent.

Her ses de ti bedst sælgende mobiltelefoner i verden – målt på deres andel af total-omsætningen. (Infografik: Counterpoint Research)

Efter USA’s bandlysning af Huawei og forbud mod at sælge f.eks. Googles online services og markedets mest populære apps til den kinesiske gigant, er de ellers glimragende Huawei telefoner blevet irrelevante for de fleste danskere.

I årets første tre måneder blev der solgt nye smartphones for over 100 milliarder dollars på verdensplan. Der svarer til mere end en halv billion danske kroner.

iPhone 12 familien, der er Apples første med 5G, står alene for en tredjedel af omsætningen af telefoner på denne klode!

Tilsvarende sørger de ti telefoner med bedst indtjening for 46 procent af al smartphone omsætning i verden i første kvartal.

Selvom Apple trues på sin globale andenplads målt i styktal af kinesiske opkomlinge som Xiaomi, Vivo og Oppo, tjener amerikanerne meget mere på deres telefoner. Det sikrer en solid førsteplads.

Her er – ifølge Counterpoint – de ti mest omsætnings-bringende smartphones i verden i første kvartal af 2021:

  1. Apple iPhone 12 Pro Max
  2. Apple iPhone 12
  3. Apple iPhone 12 Pro
  4. Apple iPhone 11
  5. Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
  6. Apple iPhone 12 mini
  7. Samsung Galaxy S21
  8. Huawei Mate 40 Pro
  9. Samsung Galaxy S21+
  10. Apple iPhone SE 2020

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det mobile kontor flyder