En computer legende genopstår

Så mange har mobil i verden

I en tidsalder, hvor man kan tage et billede af sin frokost tallerken, sende den fra sin telefon til sin bedstemor – og sekunder efter få et ”tommel op” signal retur – kunne man godt forestille sig, at alle havde en smartphone.

Selvom man ser iPhones, Samsunger og Huaweis her og der og allevegne, viser nye tal, at smartphones langt fra har nået en dækning på 100 pct. hos voksne forbrugere verden over. Heller ikke i Danmark.

Ifølge analysefirmaet Pew Research har er mobiltelefoner mest udbredt hos vores naboer i Sverige. 98 pct. har en mobil – og heraf de 80 pct. en smartphone.

Udbredelsen af smartphones og mobiltelefoner i en række lande. Kilde Pew Research Center og Statista.com.

Danmark er desværre ikke med i Pew’s globale sammenligning, så jeg har hentet vores seneste tal fra Danmarks Statistik.

Eksperterne herfra fortæller, at 96 pct. af danskerne har mobil – heraf 82 pct. smartphones. Med andre ord er danskerne mere moderne end svenskerne, når det gælder telefoni.

Men Danmark ligger med helt fremme i det globale førerfelt. Her løber vi om kap med Holland, Spanien og  Australien om den største udbredelse af mobiltelefoni.

Sådan ser udbredelsen af smartphones, pc’er og andre elektroniske gadges ud i danske husholdninger. Kilde: Danmarks Statistik, 2016.

Lidt overraskende for mange vil det nok være, at smartphones slet ikke er nær så udbredte i lande som England eller Tyskland – henholdsvis 72 og 66 pct. Det er ellers markeder, hvor udvalget af forskellige smartphone modeller er langt større end i Danmark.

I Ungarn og Grækenland har ikke engang halvdelen af den voksne befolkning en smartphone. Her bruger næsten lige så mange stadig en almindelig mobiltelefon – en såkaldt ”feature phone”….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En computer legende genopstår