Dette tv kan foldes

5G salget eksploderer

(Foto: Malte Helmhold / Unsplash)

Forleden kunne jeg her på Leifshows fortælle, at næsten seks af ti nye smartphones, som danskerne køber i dag, er forberedt til 5G.

Dermed tager danskerne kraftigt forskud på fremtiden, for ægte 5G hastighed kan vi i øjeblikket kun opnå ganske få steder her i landet.

Først i løbet af 2021 og 2022 får teleselskaberne rullet nye 5G mobilnet ud, så man kan påstå, at de dækker en stor del af Danmark. Lige nu findes 5G kun i nogle få store byer, hvor selskaberne har mange abonnenter.

Ifølge den svenske telegigant Ericsson vil 5G få sit store gennembrud her i 2021. Det er hurtigere, end de fleste analytikere havde forventet.

Forklaringen er bl.a, at 5G kompatible mobiltelefoner er faldet voldsomt i pris i de senere måneder. Nu kan de fås helt ned til 3.000 kroner.

(Infografik: Statista.com)

Desuden har Apples ankomst til 5G verdenen betydet rigtigt meget. iPhones er stærkt trendsættende, og iPhone 12 er de første æble-mobiler, der kan arbejde med 5G.

I oktober, november og december solgte Apple flere smartphones, end noget anden mobilfabrikant nogensinde i et enkelt kvartal. Det har givet 5G et ordentlig boost.

Ericssons seneste ”Mobility Report” fortæller, at antallet af 5G abonnementer i verdeen vil blive tredoblet i år. 600 millioner mennesker vil gå rundt med en 5G telefonen inden årets udgang.

Fra 2022 vil 5G være standarden for nye mobiler, og salget passere en milliard enheder. Så vil folk opfatte 4G som yt og gammeldags, selvom langt de fleste sagtens kan nøjes med god 4G telefon….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dette tv kan foldes