Strøm-passeren er en robot

Første projektorer til Xbox

ViewSonic X1-4K. (Foto: ViewSonic)

Projektorer kender de fleste fra hjem og mødelokaler, hvor man ikke vil have store tv-skærme til at stå og fylde, men i stedet foretrækker at sende billederne op på væggen eller på et lærred.

Selvfølgelig kan man også bruge disse projektorer sammen med spillekonsoller, men de er sjældent hurtige og præcise nok til at opfylde seriøse gameres krav til et godt billede.

Taiwanesiske ViewSonic er derfor gået sammen med Microsoft for at udvikle verdens første ”Designed for Xbox” projektorer.

ViewSonic X1-4K. (Foto: ViewSonic)

Der er tale om to modeller – X1-4K og X2-4K – der begge har en lynhurtig opdaterings-hastighed på 240 Hz og en meget lille forsinkelse af billedet på bare 4,2 millisekunder.

Som modelnavnene antyder, kan de nye ViewSonic LED-projektorer vise videobilleder i 4K / UHD kvalitet. Det svarer til 3.840 gange 2.160 punkter.

De kan begge arbejde med HDR og rummer ViewSonis egen SuperColor+ teknologi, der skal sikre optimal gengivelse af hele farve-spektret.

ViewSonic X2-4K. (Foto: ViewSonic)

LED-lamperne, der sender billederne op i stor størrelse, er af en ny tredje generation med lysstyrker på op til 2.900 lumens. Det betyder, at man sagtens kan bruge computerspil selv i lyse lokaler.

ViewSonic X1-4K varianten er beregnet til at stå på et bord tæt foran lærredet. 2,2 meter er alt, der kræves af afstand for at blæse spillet op i 120 tommer på en væg.

X2-4K er mere konventionel og skal placeres i loftet. Den kan vise producere billeder på 150 timer fra en afstand af fem meter.

Den nye X2-4K projektor placeres i loftet. (Foto: ViewSonic)

ViewSonic har fået de to nye projektorer godkendt af de tyske TÜV myndigheder for deres lave udstråling af blå farver.

Med andre ord kan man godt foretage et spil-marathon over mange timer, uden at ens øjne bliver trætte og overbelastede.

Forbindelse til omverdenen sker via Wi-Fi, Bluetooth, HDMI porte eller USB-C kabler. Desuden er de naturligvis kompatible med Xbox’ særlige CEC standard.

X1-4K projektoren er beregnet til at stå på et bord tæt ved den væg, hvor billedet blæses op. (Foto: ViewSonic)

I praksis betyder det bl.a, at en projektor vil gå i gang automatisk, når Xbox spillekonsollen tændes. Samtidig sætter projektoren sig i ”gaming mode” med forstærkede farver og hurtigere billeder.

Endelig skal nævnes, at ViewSonic har indbygget højttalere fra det kendte amerikanske Hi-Fi mærke Harman Kardon i sine to nye projektorer.

Det eneste, ViewSonic ikke vil fortælle lige nu, er priserne. De vil blive offentliggjort senere i foråret, når Xbox projektorerne dukker op hos forhandlerne….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Strøm-passeren er en robot