Stream tv til høreapparatet

USA og Canada forbyder TikTok

(Foto: Cottonbro Studio / Pexels)

USA har længe haft et horn i siden på det populære kinesiske sociale medie TikTok, som amerikanerne beskylder for at spionere mod både privatfolk og offentlige myndigheder via brugernes smartphone, tablet eller pc.

Både USA’s militær og flere amerikanske delstater har allerede forbudt sine ansatte at have TikTok installeret på deres statsligt betalte telefoner.

Natten til i dag har USA strammet sin holdning til TikTok. Det Hvide Hus i Washington DC har nemlig udsendt en besked om, at TikTok skal være slettet på alle statslige telefoner og andre enheder senest om 30 dage.

Samtidig har nabolandet Canada fulgt op med et lignende forbud. Statsligt ansatte må ikke længere kigge på videoer eller udveksle beskeder via TikTok.

Amerikanernes drastiske tiltag er blot det seneste af en hel serie, der skal gøre USA mindre afhængig af kinesisk tiltag.

Det Hvide Hus prøver f.eks. at presse amerikanske virksomheder til at flytte deres fabrikker væk fra Kina og lade deres computere og elektronik bygge i USA selv.

For flere år siden sortlistede USA også Huawei, som dengang var både Kinas og verdens største producent af teleudstyr.

Siden har mange vestlige lande fulgt trop og tvunget Huawei ud af sine mobilnet. Det gælder også Danmark.

USA’s nervøsitet over kinesisk spionage brød ud i lys lue forleden, da amerikanerne nedskød et par store balloner, som angiveligt kunne overvåge landet ovenfra.

Helt i sync med USA indførte Canada også i aftes et forbud mod TikTok på alle elektronske enheder, der bruges af statsligt ansatte. Forbuddet træder i kraft den 1. marts.
Samtidig truer Canada med, at flere lignende tiltag kan være på vej mod TikTok.

Således siger den canadiske premier minister Justin Trudeau, at han håber, at også landets erhvervsliv og private person i Canada vil stoppe deres brug af TikTok….

TikTok selv har flere gange afvist de amerikanske anklager om spionage og hævdet, at de bygger på misforståelser….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stream tv til høreapparatet