Europa godt forbundet

Smykke med musik i

(Foto: NOVA)

De færreste vil vel påstå, at trådløse øretelefoner er en skønheds-åbenbaring eller ligefrem et smykke at have siddende på hver side af hovedet.

Onde tunger beskriver ligefrem de mest solgte øretelefoner af alle – Apples AirPods – som om der løb ørevoks ud ad øret og dannede en aflang dråbe.

Tyske NOVA prøver at gå en anden vej. Firmaets H1 øretelefoner ligner mere en perle-ørering end noget, der kan give lyd og musik fra sig i Hi-Fi kvalitet.

(Foto: NOVA)

NOVA H1 indeholder sågar helt ny audio-teknologi. Via NOVA’s patenterede Direction Sound kan man lyden kanaliseres ind i øret uden at blokere brugeres høre-evner.

Med andre ord sidder der en åben øretelefon bag perlen. Den sørger for, at støje og lyde udefra kan trænge ind, uden at NOVA har brug for at indbygge elektroniske støjreduktions-systemer som i andre trådløse øretelefoner.

Indendørs sidder 10 mm drivere – højttaler-enheder, og forbindelsen til f.eks. mobiltelefonen sker via Bluetooth 5.2.

(Foto: NOVA)

Til gengæld skal lytte-oplevelsen være anderledes end med normale øretelefoner. Lyden er mere luftig og naturlig, når man ikke skal presse en prop langt ind i øregangen.

Betjeningen foregår på et touch-panel bag på H1 eller via en app på mobiltelefonen. Alternativt kan man bruge stemme-kommandoer og Google Assistent. Øretelefonerne er desuden kompatible med iPhone og iOS.

Når alt det er sagt, må man jo indrømme, at NOVA H1 er smukke at se på. Især, når man sammenligner med andre ”earbuds.”

Øretelefonerne vejer syv gram hver og kan køre 4,5 timer på en batteri-opladning. Hvis man husker at lægge dem i den medfølgende bæreæske, når de ikke er i brug, udvides spilletiden til 18 timer mellem besøg ved stikkontakten.

De tyske designere gør tilmed deres nyhed til et ægte smykke. NOVA H1 fås nemlig i ægte guld eller sølv, og perlen er opdrættet i ferskvand. Ikke noget med plastik her.

Man kan samtidig vælge NOVA H1 i flere varianter, hvor nogle stikkes ind i året, mens andre er ”clip-ons”. Med andre ord kan stort set alle bære dem, hvis de har råd.

Prisen er 595 euro eller ca. 4.500 kroner for varianten i perle og sølv, mens man skal betale 695 euro eller ca. 5.250 kroner, hvis man vil have gylden lyd i ørerne….

(Foto: NOVA)

(Foto: NOVA)

(Foto: NOVA)

(Foto: NOVA)

(Foto: NOVA)

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Europa godt forbundet