Samsung designer sofa

Her er OnePlus’ nye Concept mobil

(Foto: OnePlus)

OnePlus har tidligere markeret sig med forslag til fremtidige smartphones – ikke kun mobiler, som man kan købe i butikkerne.

For et par år siden var det f.eks. med en koncept-telefon, der var udviklet i samarbejde med den britiske sportsvogns-fabrikant McLaren.

Den viste bl.a. en ny type elektrisk ledende glas, der kunne tænde og slukke for mobilens bagside, så kameraerne kun var synlige, når der var brug for dem.

I forbindelse med den store Mobile World Congress 2023, der åbner i Barcelona om en uge, vil OnePlus have flere nyheder med i godteposen.

En af de mest spændende ser ud til at være en OnePlus 11 Concept telefon, der åbenbart sender en hilsen til selskabets medstifter og tidligere topchef Carl Pei.

OnePlus 11 Concept telefonen skal skabe et bølgende lysshow på ryggen. (Foto: OnePlus)

Han forlod OnePlus for et par år siden for at åbne sit eget Nothing mærke, der siden har udsendt både en enkelt smartphone og et par sæt øretelefoner.

Nothing phone sælger slet ikke i samme målestok som OnePlus’ telefoner, men den er rent visuelt meget mere markant.

Da Nothing phone (1) blev lanceret sidste år, fokuserede alle på mobilens ryg. Den fungerede som et stort lysshow, hvor forskellige lysmønstre kunne signalere f.eks. opkald, indkomne meddelelser og andre påmindelser.

OnePlus ser ud til at have ladet sig inspirere af sin tidligere topchefs ideer. Ifølge de første billeder af den nye OnePlus 11 Concept får den nye telefon nemlig også et slags lysshow på bagsiden.

Hvor Nothings lysshow er i hvidt, vil OnePlus tilsyneladende bruge isblå LED-lamper. De zig-zaffwe ned over ryggen, hvilket OnePlus selv kalder et ”flowing back” design.

Den nye OnePlus 11 får mest ros, men også ris fra selskabets medstifter og tidligere topchef, der i dag producerer Nothing smartphones og øretelefoner. (Foto: OnePlus)

Lysshowet giver desuden OnePlus telefonens tre kameraer en særlig scene-belysning:

Hvorvidt det skal markere, at Concept mobilen også får specielle kvaliteter med hensyn til foto og video, må vise, når telefonen får verdens-premiere den 27. februar.

Apropos Carl Pei og Nothing har den tidligere OnePlus boss også etableret sig som anmelder af andre fabrikanters smartphones.

Første gang gik det ud over Apples iPhone 14, men nu har Pei også vovet sig ud i en kritik af den netop udsendte OnePlus 11 telefon.

I sin 12 minutter lange video-anmeldelse siger Carl Pei bl.a, at OnePlus 11 er for anonym og mangler en rigtig identitet

Den tidligere OnePlus boss kritiserer også softwaren i den nye 11’er. Den har problemer med brugervenligheden og ser ud til at være designet primært til kinesiske skrifttegn.

Derudover er Pei fyldt med rosende ord for OnePlus 11. Han kalder telefonens hardware for smuk: Den mønstrede overflade får mobile til at se slankere ud, end den er.

Flere gange i sin anmeldelse fremhæver Pei, at OnePlus 11 giver et virkeligt ”premium” indtryk.

Efter de rosende ord skal jeg måske lige fortælle, at en del kinesiske medier mener, at OnePlus vil trække en ekstra joker ud af hatten under MWC 2023.

Det er i så fald OnePlus’ første foldemobiler, der skal gå lige i flæsket på Samsungs to stor-sælgende Galaxy Z Flip og Z Fold.

Baseret på varmemærker, som OnePlus har registreret, skal de to telefoner henholdsvis hedde OnePlus V Fold og V Flip….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung designer sofa