Huawei gør et lille comeback

Samsung designer sofa

(Foto: Frank Reppold / Pixabay)

Når man er en af verdens største fabrikanter af tv-apparater, ved man formentlig også en masse om de mennesker, som sidder foran skærmen.

Derfor er det vel ikke overraskende, at Samsung nu har involveret sig i designet af fremtidens sofa. Det er jo trods alt det møbel, de fleste ser tv fra.

På Stockholm Design Week præsenterer Samsung sit nye møbel sammen med det innovative design-bureau Form Us With Love.

Ideen var at finde ud af, om fremtidens sofa skal se anderledes ud end den nuværende. Sidstnævne er jo udformet mange år, inden nogen drømte om, at mennesker anno 2023 befinder sig mange timer hver dag foran ”tossekassen”. Med remoten som deres kæreste eje.

Hvis det står til Samsung og designerne fra Form Us with Love ligner fremtidens sofa en hængekøje. (Foto: Samsung)

Det nye SHIFT projekt bygger på omfattende forskning og interview med tusinder af tv-seere siden maj 2022.

Undersøgelsen, som YouGov har hjulpet med, afslører bl.a, at 42 procent af danskerne tilbringer mindst tre timer om dagen i deres sofa.

Det sker samtidig med, at flere og flere af os ser tv og video på flere skærme. Desuden bruges tv-apparatet også til andre ting end traditionelt fjernsyn – videospil, træning, arbejde og videomøder.

De kræver alle anderledes krops-stillinger end det klassiske tv. Det er de nuværende sofaer slet ikke designet til at kunne levere.

Hvis det står til Samsung og designerne fra Form Us with Love ligner fremtidens sofa en hængekøje. (Foto: Samsung)

 

SHIFT møblet er først og fremmest mere fleksibelt end de sofaer, vi kender i dag. Nyheden kan således skræddersys til den enkelte brugere både med hensyn til indretning, materiale, opstilling og farve.

I stedet for at bruge kortlivet skum, der ligger i de fleste sofaer i dag, har designerne fra Form Us With Love arbejdet hen imod at bruge minimale ressourcer uden at gå på kompromis med sidde-komforten.

Desværre er SHIFT kun en ”konceptuel prototype” til udstillings-brug. Om sofaen nogensinde kommer i produktion, ved ingen.

På den anden side kan SHIFT jo blive en inspiration til møbelfabrikanter med speciale i sofaer og lænestole, som gerne vil være mere fremtids-rettede….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei gør et lille comeback