Pladespiller, du kan se igennem

Huawei gør et lille comeback

(Foto: Huawei)

For godt to måneder siden kunne Leifshows som første medie bringe nyheden om, at Huawei havde lukket stort set hele sit kontor på det danske marked.

Det skete som led i en kraftig omstrukturering af det engang så store tele-mærke fra Kina, der har måttet acceptere en nedtur efter USA’s sortlistning.

Huaweis salg af forbruger-rettede produkter i Europa styres ny centralt fra Tyskland. Desuden findes et kontor i Stockholm, der skal håndtere Skandinavien inklusive Danmark.

Det første Huawei produkt i det nye set-up blev præsenteret i dag. Det er de trådløse Huawei FreeBuds 5i øretelefoner, der skal følge op på det kinesiske mærkes traditioner for at levere god lyd.

 

FreeBuds 5i har været ude på det kinesiske marked siden juni sidste år. På Huaweis hjemmebane betragtes de ørrtelefonerne som en direkte konkurrent til Apples AirPods Pro. Bare til en meget lavere pris.

At man kan købe de nye FreeBuds 5i til bare 700 kroner i Danmark, skyldes først og fremmest, at de kommer uden aktiv støjreduktion (ANC).

I stedet benytter Huawei en hjemme-udviklet hybrid løsning, der skal være lige så effektiv. Den kan således filtrere støj fra med hele 42 dB.

Med andre ord kan man være helt sig selv med FreeBuds 5i og sin musik. Alt generende støj udefra er skåret væk ved hjælp af software og to mikrofoner, der henholdsvis er rettet ind i og ud ad øret.

(Foto: Huawei)

Mere imponerende er, at Huawei øretelefonerne skal levere ægte Hi-Res Hi-Fi lyd til så lav en pris:

FreeBuds 5i skal således kunne streame lyd med 24 bit og 96 kHz. Samtidig skal de kunne overføre Bluetooth signaler med hurtige 990 kbps. Det er virkelig imponerende.

Indendørs i Huawei øretelefonerne sørger 10 mm drivere  – højttaler-enheder – for at afspille musikken.

De er koblet sammen med en speciel multi-equalizer og software-algoritmer, der kan tilpasse lydbilledet optimalt til den type musik eller tale, man lytter til.

De nye øretelefoner er kompatible med både Android, iPhone og Windows. (Foto: Huawei)

Huawei FreeBuds 5i er vandtætte efter IP54 standarden. Det betyder, at man godt kan have dem på i regnvejr eller til fitness træning, men næppe i bruser eller bad.

Det medfølgende bære-etui er designet som en glat sten. Øretelefonerne kan køre i 28 timer, når de lægges til opladning i etuiet, når man ikke har dem i brug. En hurtig-opladning på 15 minutter giver op til fire timers ekstra spilletid.

Selve øretelefonerne vejer kun 4,9 gram hver og er kompatible med både Android

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pladespiller, du kan se igennem