Ældre iPhones storhitter

Pladespiller, du kan se igennem

(Foto: Audio-Technica)

Japanske Audio-Technica var allerede et fint mærke, da Hi-Fi pladespillerne havde deres første storhedstid for 50 år siden.

Dengang var det mest pick-upper og nåle, man hørte fra Audio-Technica. De sad på en lang række kendte grammofoner og kæmpede vel nærmest om verdens-herredømmet med danske Ortofon.

Både Audio-Technica og Ortofon har heldigvis overlevet perioden med cd’er, dvd’er og musik downloads.

I dag rider de lystigt med på retro-bølgen, der har gjort vinylplader trendy igen.

(Foto: Audio-Technica)

Bestemt ikke kun hos halvgamle nørder, der ikke kan glemme Beatles, ABBA eller Stones, men i høj grad også hos nutidens unge.

Mange af dem søger nemlig et mere fysisk alternavitg at afspille musik på end det anonyme streaming.

For nylig kunne Audio-Technica fejre sit 60-års jubilæum. Det blev bl.a. gjort med denne utraditionelt designede pladespiller, der er næsten gennemsigtig.

Selvfølgelig er det en smagssag, om man vil have en så opsigtsvækkende grammofon stående i sin stue.

(Foto: Audio-Technica)

Spørgsmålet er også, om man kan lide at støve sin pladespiller af i tide og utide, for dét bliver nok nødvendigt med den glasklare AT-LP2022 fra Audio-Technica. Den slags rengøring bringer jo altid den sarte nål på pick-uppen i farezonen.

Omvendt får man en grammofon, som kun få andre har. Den transparente Audio-Technica fremstilles nemlig i kun 3.000 individuelt nummererede eksemplarer, der hver koster 1.200 dollars eller ca. 8.500 kroner.

Den eneste åbenlyse del af AR-LP2022, der ikke er gennemsigtig, er tonearmen. Den er skræddersyet til pladespilleren og er fremstillet i kulfiber. Dens base er af letmetal.

Som standard leverer Audio-Technica sin transparente jubilæums-gadget med hele to pick-upper I topklassen.

Den ene er en gennemsigtig Audio-Technica AT-VN95SH, den anden ende en sort-lakeret AT-VMN95EBK med elliptisk slebet diamantnål.

(Foto: Audio-Technica)

Kabinettet er ikke – som normalt – fremstillet af træ eller metal. I stedet bruger den japanske Hi-Fi fabrikant akryl til formålet.

Akryl fås ikke kun gennemsigtigt. Ifølge Audio-Technica har akryl også færre resonanser end mange andre materialer.

Pladetallerkenen er 16 millimeter tyk og naturligvis også transparent. Når der ikke lige ligger en vinylplade på, kan man via den få et smukt udsyn til en bæltedrevet motor

Endelig er strømforsyningen placeret ekstern i sin egen – ikke-gennemsigtige – blok. På den måde undgår man enhver for uønsket påvirkning af signalvejen.

Til sidst skal lige nævnes, at den kasse, som pladespilleren leveres i, også er noget helt specielt. Den er nemlig fremstillet i blåt og hvidt af klassisk japansk Echizen papir, som er håndlavet til formålet….

(Foto: Audio-Technica)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ældre iPhones storhitter