Xiaomi går efter iPhone 14 Pro

Huawei lukker i Danmark

(Illustration: Weibo)

I løbet af weekenden begyndte flere store kinesiske medier at skrive, at Huawei ville droppe Europa helt.

I dag kom en opdatering, som fortæller, at Huawei vil strømline og skære sin organisation ned i Europa.

I praksis vil man lukke alle sine lokale kontorer – herunder de danske – og samle aktiviteterne i Huaweis europæiske hovedkvarter i Düsseldorf.

Leifshows har forsøgt at få af- eller bekræftet nyheden hos Huawei i Danmark. Her er dog ingen, som tager telefon – selv efter fem opkald i løbet af dagen.

Det vil være ærgerligt, hvis vi ikke længere kan få fat i Huaweis topklasse telefoner. Denne nye Mate 50 har netop væltet Googles Pixel 7 Pro af pinden som verdens bedste kamera-mobil hos det ansete franske testcenter DxOMark. (Foto: Huawei)

En lukning af det danske kontor vil dog næppe betyde, at Huaweis produkter forsvinder helt fra Danmark. Huaweis ofte elegante laptops, smartwatches og øretelefoner vil vi fortsat kunne købe online eller hos danske forhandlere.

Dermed vil det være en total nedtur for Huawei, der i 2019 stod til at blive verdens største smartphone fabrikant – foran Samsung og Apple.

Også i Danmark gik det forrygende for Huawei, der havde fleste teleselskaber som kunder og også solgte mange mobiltelefoner.

I 2019 begyndte det at gå galt, efter at USA officielt sortlistede Huawei på grund af mistanke om, at den kinesiske telegigant kunne spionere mod vestlige borgere, virksomheder og den offentlige sektor.

Kort efter begyndte teleselskaber over hele den vestlige verden at fyre Huawei. Den kinesiske telegigant blev udelukket fra de attraktive kontrakter for 5G mobilnet, hvor Huawei ellers har flere patenter.

Huaweis stifter Ren Zhengfei sagde for nylig i en tale til ansatte: “Vi havde engang en plan for globalisering, der skulle tjene alle mennesker. Hvad der er tilbage af idealet? Ren overlevelse.” (Foto: GizmoChina)

Samtidig fik amerikanske softwarehuse forbud mod at sælge til Huawei. I praksis betød det, at Huaweis telefoner ikke længere kunne bruge det originale Android fra Google, og der var lukket for populære apps som Facebook, Instagram, YouTube og alle Googles services som søgemaskine, Maps osv.

Siden har Huawei forsøgt med sit eget styresystem HarmonyOS og opbygningen af en egen App Store med tusinder af apps. De er blevet en succes i Kina, men slet ikke i Europa.

I mellemtiden er USA’s restriktioner blevet lempet en smule, så Huawei godt må købe og bruge Qualcomms Snapdragon processorer. Dog kun i 4G udgaver – ikke i 5G.

Selvom telefonerne vil være lige så hurtige i det daglige, vil ingen i dag købe en ny mobil uden 5G. Desuden mangler man i Danmark vigtige apps som f.eks. MitID til Huawei telefoner.

Det er næppe udviklingen på det lille danske marked, som har fået Huawei til at skære kraftigt ned i Europa.

Huawei har altid været god for sjove ideer – som f.eks. dette nye Watch Buds, der har plads til øretelefoner indenbords. (Foto: Huawei)

Omvendt sælger Huawei stort set ingen nye smartphones i Europa. Dertil kommer en faldende omsætning i andre forbruger-rettede produkter.

Ifølge det store kinesiske nyhedsmedie Gizchina har Huawei ganske enkelt ikke længere lyst til at kæmpe mod embargoer og mistillid i befolkningerne.

Huawei)

Undervejs i nedturen har Huawei måttet opgive at fremstille sine egne Kirin processorer, fordi de indeholder amerikansk teknologi og patenter.

Desuden solgte Huawei sit datterselskab Honor, der nu er ved at vokse til et af Kinas største mobilmærker.

Huaweis seneste nye smart-ur til børn – Children Watch 5x Pro – kommer med to separate skærme. Det er som taget direkte ud af en science-fiction tegneserie. Mon ikke vi får det at se i danske butikker? (Foto:

Med nye ejere er Honor ikke berørt af USA’s sortlistninger og har adgang til de seneste Snapdragon processorer og opdateringer til Android.

For nylig strammede USA yderligere sin boykot af produkter fra Huawei. Den er dog ikke udvidet til Europa. Huaweis store problem er imidlertid, at både amerikanerne og flere af USA’s allierede betragter Huawei som en sikkerheds-risiko.

Rusland krig i Ukraine og Corona pandemien har ikke gjort Huaweis situation nemmere. Den har nemlig fået europæerne til at opdage, hvor afhængige vi er af kinesiske fabrikker og teknologi.

Huawei kan ikke længere nøjes med at sælge high-tech produkter til en lavere pris end konkurrenterne. Derfor skærer Huawei nu ned i Europa, konkluderer GizChina….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi går efter iPhone 14 Pro