Logitech sætter sig i bås

Mere folde-ud på vej

(Foto: OPPO)

Samsung har længe levet højt og fedt på at være næsten ene på det danske marked for folde-mobiler.

Kun Motorola sælger en konkurrent – RAZR – men den gør ikke meget væsen af sig. Man ser og hører aldrig nyt om Motorolas klap-telefon.

Monopolet i Danmark har Samsung tjent fint på. Danskerne køber nemlig flere dyre mobiler end andre folkeslag.

Samsung har derfor i Danmark opnået den største markedsandel for klap-telefoner i Europa, når man sammenligner med normalt designede smartphones.

Den position kan nu blive truet, hvis den kinesiske BBK Electronics koncern beslutter sig til at sælge sine nye foldemobiler i Danmark.

Find N Flip skal på mange områder være bedre end Samsungs bestseller Falazy Z Flip4. Bl.a. skal klap-hængslet fylde mindre og være mere solidt. (Foto: OPPO)

BBK Group står bag store smartphone mærker som OnePlus, OPPO, Vivo, Realme og gamer-telefonerne fra IQOO. Kun OnePlus markedsføres officielt i Danmark, mens de øvrige mærker kan fås i andre lande i Europa.

OPPO’s første klaptelefon – Find N2 Flip – blev præsenteret i Kina tilbage i december. Natten til i dag fik den så officiel premiere i Europa, hvor den især skal gå i flæsket på Samsungs storsælgende Galaxy Z Flip4.

Find N2 Flip skal dukke op i europæiske butikker fra begyndelsen af marts. Her skal telefonen koste fra 1.049 euro eller knap 8.000 danske kroner. Briterne skal kunne købe telefonen fra 849 pund eller ca. 7.300 kroner.

I Kina går der samtidig rygter om, at OPPO også vil sælge en variant af Find N2 Flip med OnePlus navnet på.

OnePlus er formelt set et datterselskab af OPPO og deler både udvikling og mange komponenter med sine ejere.

Lidt utraditionelt bruger OPPO’s første klapmobil en top-processor fra MediaTek og ikke fra Qualcomm. (Foto: OPPO)

Derfor kunne det være oplagt at lade OnePlus rulle en egen klapmobil ud. Ikke mindst i det lande som Danmark, hvor mærket står stærkere end OPPO.

OnePlus har længe sendt lokkemad ud om en eventuel klapmobil, der skal hedde OnePlus V Flip. Senest så man et spionfoto af dem i forbindelse med lanceringen af OnePlus 11 i mere konventionelt design.

Branche-insidere i Kina forventer sågar, at OnePlus vil markedsføre to klap-varianter, så man kan konkurrere direkte med Samsung. De skal så meget apropos hedde OnePlus V Flip og V Fold.

Også det tredje store mærke i BBK koncernen – Vivo – har en foldemobil til salg på det kinesiske marked.

Bliver den også forberedt på en debut på det internationale og globale marked, vil Samsung pludselig stå over for en hel mur af rivaler.

OPPO vil bruge Champions League fodbold som springbræt til europæernes hjerte. (Foto: OPPO)

Samtidig får forbrugerne – altså os – et meget større udvalg. Antallet af foldemobiler bliver bredere, og priserne vil falde på grund den øgede konkurrence.

Men tilbage til den nye OPPO Find N2 Flip, der vil lande i europæiske butikker i begyndelsen af marts.

At OPPO mener det seriøst med at erobre markedet for foldemobiler, understreges af, at Find N2 Flip bliver den officielle smartphone for UEFA’s Champion League.

Den slags marketing-tiltag koster mange penge, men de virker, når man f.eks. allerede i dag kan se OPPO navnet – side om side med bl.a. Heineken øl og Mastercard kreditkort – optræde på tavlen bag spillere og trænere, der bliver interviewet i forbindelse med Champion League kampene.

OPPO Find N2 Flip vil samtidig blive brugt til officielle Champions League fotos. De bedste af dem vil blive vist i et særligt OPPO galleri på UEFA’s hjemmeside og også på OPPO’s egen.

OnePlus ventes af markedsføre en egen variant af OPPO Find N2 Flip senere i år. (Foto: OnePlus)

Endelig vil OPPO have “et par overraskelser i ærmet:”

Det er bl.a. særlige Champions League udgaver af Find N2 Flip med UEFA logoer, fodbold-relaterede skærm-baggrunde og animationer.

Desuden inviteres OPPO-købere til at deltage i en lodtrækning om billetter til den næste Champions League finale, der foregår i Istanbul den 10. juni.

Selve klaptelefonen benytter lidt utraditionelt en Dimensity 9000+ processor fra MediaTek. Ikke en motor fra Qualcomm som de fleste andre.

Når Find N2 Flip er klappet op, står brugeren med en fleksibel OLED skærm på 6,8 tommer. Den har variabel hastighed for opdatering af billedet, der topper ved 120 Hz.

På ydersiden suppleres den af en mindre skærm på 3,26 tommer og 60 Hz. Dermed kan telefonen bruges både i åben og lukket tilstand. Præcist som Samsungs Galaxy Z Flip4, som den ligner på måder.

OPPO hævder imidlertid, at firmaets udspil er bedre end Samsungs. F.eks. har den ”markedets mest avancerede hængsel”. Netop de mekaniske hængsler er ofte klaptelefonernes Archilles-hæl.

OPPO leverer også en hurtigere opladnings-hastighed end Samsung. Batteriet på 4.3000 mAh fyldes op med 44 watt.

Find N2 Flip udstyres med to kameraer på ryggen. Både hovedlinsen på 50 megapixel og ultra vidvinklen på 8 MP er udviklet i samarbejde med den svenske foto-specialist Hasselblad. En partner, som også OnePlus anvender. Dertil kommer en selfie-skyder på fronten med 32 megapixel sensor og autofokus.

Tilsyneladende vil OPPO kun markedsføre sit klap-udspil i en variant med 8 GB hurtig DDR5 RAM og et lager på 256 GB.

Det bliver spændende, om vi inden længe vil få stort set samme telefon markedsført som OnePlus V Flip. Til den tid sikkert med mere hukommelse og ændringer i design og kameraer….

(Foto: OPPO)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Logitech sætter sig i bås