Sjov app har en mørk bagside

Snart kommer foldbar smartwatch

Tilbage i februar og marts var foldbare telefoner det helt stuuure nummer. Klapmobiler skulle puste nyt liv i en branche, som var ved at løbe tør for gode ideer – og hvor publikum ikke længere købte løs, hver gang der kom en ny mobil.

Samsung og Huawei kappedes om at komme først med verdens første foldbare smartphones. Lidt for hurtigt måske. Her i juli har vi stadig ikke set de revolutionerende mobiler til salg.

Samsung måtte lidt pinligt trække sin Galaxy Fold tilbage efter få uger, fordi første praktiske tests viste, at skærmen var alt for sart og gik i stykker for ingenting.

Senere har Samsungs topchef indrømmet, at han havde presset lanceringen af Fold igennem uden at være sikker på, at telefonen nu også virkede. Det vigtigste var at komme først på markedet – og før ærkerivalen Huawei.

Oppo har et realistisk bud på fremtidens smartwatch. (Alle fotos: Lets Go Digital)

Den kinesiske telegigant viste så sin Mate X foldemobil et par uger senere, men uden at fortælle hvornår den kunne købes. Siden har Huawei udsat lanceringen flere gange. Man ville ikke begå samme bommert som Samsung.

Virkeligheden i dag er, at ingen foldetelefon kan købes i danske butikker. Heller ikke i Kina, Japan eller Sydkorea, hvor flere mobilfabrikanter ellers lovede at følge i kølvandet på Samsung og Huawei.

Nu kan det så måske ende med, at folde-telefonerne bliver overhalet af en lillebror. Nemlig et smartwatch, hvor skærmen kan klappes ud, så den bliver lettere at læse. Faktisk skal det være muligt at se biograffilm i bredformat på sit håndled.

Nyheden er på vej fra Oppo, som er søsterselskab til det i Danmark velkendte OnePlus. Oppo er verdens 6. største smartphone fabrikant, så der er både teknisk og økonomisk power til at gennemføre et projekt af denne kaliber.

Sådan ser Oppos patent-ansøgning på et digitalt klap-ur ud.

Oppo har sikret sig patent på den foldbare smartwatch, og siden har det hollandske online medie Lets Go Digital ladet en dygtig grafiker gætte sig til urets udseende. Ud fra de spinkle tegninger, der følger med patent-ansøgningen.

Oppos fremtidige ”Foldable Smartwatch” får en lille firkantet skærm, der ligner de displays, vi kender fra smarte ure. Med et enkelt snuptag kan skærmen så foldes ud og blive dobbelt så stor i areal. Smart.

Desværre er der ingen informationer om, hvornår Oppo vil gøre det foldbare smartwatch til en realitet, man kan købe. Sammen med sine søsterselskaber Vivo og OnePlus er Oppo dog kendt for at lancere nye features hurtigere end alle andre.

Med den foldbare skærm kan det digitale ur pludselig bruges til at vise film eller multitaske med flere opgaver kørende på samme tid.

Oppo og co. var således først med fingeraftryks skanneren integreret i skærmglasset. De viste også pop-up kameraet i toppen af mobiltelefoner som de første. I dag er det en populær gimmick på OnePlus 7 Plus og senere kopieret på den helt nye uawei P Smart Z….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjov app har en mørk bagside