Nu bliver militærfly rigtig kloge

Trussel mod Samsung og OnePlus

(Foto: Xiaomi)

Både Samsung og OnePlus har for nylig lanceret nye generationer af smartphones i topklassen på det danske marked.

De skal nok sætte deres tydelige præg på danskernes køb af mobiltelefoner i den kommende tid, I hvert fald, indtil Apple har sine nye iPhone 15 modeller klar til september.

Konkurrencen kan dog komme meget tidligere end da. Xiaomi vil nemlig holde Europa-premiere på sin nye Model 13 senere her i februar.

Det sker i forbindelse med Mobile World Congress udstillingen, hvor tusinder af tele-eksperter og mobil-fans samles i Barcelona mellem den 27. februar og den 2. marts.

Xiaomi 13 og 13 Pro har været til salg på det kinesiske marked siden december, hvor de var blandt de allerførste telefoner med Qualcomms seneste nye Snapdragon 8 Gen 2 processor ombord.

Både OnePlus 11 og Samsungs tre nye Galaxy S23 modeller kører med samme ”motor.” Dog med forskellig tuning, så måleresultaterne ikke er de samme.

På det kinesiske marked sælger Xiaomi standard modellen af 13 i mange forskellige farver. Det er nok tvivlsomt, at de alle vil dukke op i danske butikker. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi har nu meddelt officielt, at de nye toptelefoner får deres europæiske premiere den 26. februar.

Det er en dag før en anden stor Kina-nyhed. Det er lanceringen af Honors to nye Magic5 og Magic V telefoner.

Honor var tidligere et datter-mærke under Huawei, men blev solgt fra efter USA’s bandlysning af den kinesiske telegigant.

Siden har Honor udviklet sig til at være en af Kinas mest spændende og succesrige mobil-mærker. Honor er nemlig ikke på samme måde som sin gamle ejer ramt af forbud mod at købe amerikanske chips fra f.eks. Qualcomm.

Xiaomi 13 og 13 Pro er langt hen ad vejen identiske. Forskellene finder man især i skærmenes størrelse og kvalitet samt i antallet af kameraer.

Xiaomi 13 ventes at komme med 12 GB RAM og hele 512 GB lager som standard. Der er altså tale om en telefoner i den tunge klasse, hvor den møder OnePlus 11 og Galaxy S23 ”face to face.”

Her er den officielle bekræftelse på, at Xiaomi 13 Pro kommer til Europa om ganske kort tid (Foto: Xiaomi)

OLED-skærmen er på 6,36 tommer og med Full HD+ grafik. Den er hurtig med 120 Hz billed-opdatering, så den vil være ok til computerspil.

Standard-udgaven af Xiaomi 13 rummer et hoved-kamera på 50 megapixel med optisk billed-stabilisering (OIS). Det suppleres af en ultra vidvinkel på 12 MP og en tele på 10 MP med 3,2 gange optisk zoom.

Tyske Leica har assisteret med udvikling af optikkerne og den medfølgende foto-software. Dermed er Xiaomi på linie med OnePlus, der har hentet hjælp hos den berømte svenske foto-fabrikant Hasselblad.

Andre specifikationer på Xiaomi 13 er bl.a. to stereo-højttalere, det nyeste Bluetooth 5.3 og Wi-Fi 6e.

Batteriet i Xiaomi 13 er på 4.500 mAh. Det kan oplades hurtigt med 67 watt via kabel eller 50 watt trådløst. Desuden kan batteriet sende energi trådløst videre til f.eks. et smartwatch med 15 watt.

Storebror 13 Pro har samme processor og samme mængde hukommelse. Skærmen er dog her på 6,73 tommer og i fornem Quad HD+ grafik. Også på dét punkt lægger Xiaomi sig tæt op ad Samsungs Galaxy S23 Ultra og OnePlus 11.

Farverne er lidt mere diskrete på Xiaomi 13 Pro modellen. (Foto: Xiaomi)

Skærmen i Xiaomi 13 Pro er også hurtig med sine 120 Hz billed-opdatering. Den kan vise HDR19+ billeder og Dolby Vision. Foran displayet er anbragt et ridsefast Corning Gorilla Victus glas.

Hovedkameraet på Xiaomi 13 Pro rummer en billedsensor på 50,3 megapixel med optisk billed-stabilisering. Den arbejder sammen med en tele på 50 MP og en super-vidvinkel med 50 MP. Igen med Leica tuning.

Batteriet er med 4.820 mAh lidt større end på Xiaomi 13. Mere vigtigt er, at Pro modellen kan lade sit batteri op med 120 watt. Det er endnu rappere end OnePlus’ 100 watt og meget hurtigere end hos Samsung.

Ifølge analytikerne slås Xiaomi og OnePlus om tredjepladsen på det danske smartphone marked, der ellers er domineret af først og fremmest iPhone – og med Samsung som en klar nummer to.

Det bliver spændende at se, hvor aggressivt Xiaomi vil placere sine nye 13-modeller rent prismæssigt.

Prisen kan nemt blive den afgørende faktor, for de nye toptelefoner fra Samsung, OnePlus og Xiaomi ser ud til at ligge meget tæt på hinanden i kvalitet og specifikationer….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver militærfly rigtig kloge