Ekstra energi til elbilen

Xiaomi går efter iPhone 14 Pro

(Foto: Xiaomi)

Ingen tvivl om, at Apple har scoret papegøjen med sine iPhone 14 Pro modeller, der trods høje priser er blevet bestsellerne i topklassen af smartphones.

Klart, at konkurrenter som Samsung og de store kinesiske fabrikanter bruger især iPhone 14 Pro Max som forbillede. Det er den telefon, som skal slås i features og præstationer.

Samsungs svar – Galaxy S23 Ultra – ser vi nok først til februar. Inden da vil OnePlus sandsynligvis have sin model 11 Pro klar, som skal give mærket det sidste nøk til at blive nævnt på linie med markedets allerbedste smartphones – uanset pris.

I går søndag kom Xiaomi så med sit udspil mod iPhone 14 Pro. Da lancerede Xiaomi sine nye 13 og 13 Pro modeller på det kinesiske marked.

Den tyske foto-specialist har hjulpet Xiaomi med at optimere kameraerne i den nye 13 Pro telefon. (Foto: Xiaomi)

Her i Europa og Danmark får vi nok ikke de nye Xiaomi super-mobiler at se før et stykke tid efter nytår. Muligvis samtidig med Samsung eller endnu senere.

Det er lidt ærgerligt, for Xiaomi 13 og 13 Pro ser ud til at være meget spændende telefoner. Især Pro-modellen, der kommer med et buet display og kameraer, som tyske Leica har været med til at udvikle.

Motoren i begge Xiaomi 13 modeller er Qualcomms seneste nye Snapdragon 8 Gen. 2 processor, der assisteres af mindst 12 GB RAM og 512 GB lager.

Skærmen på Xiaomi 13 Pro er en buet OLED type på 6,73 tommer og en flot Quad HD+ opløsning på 3.200 gange 1.400 punkter. Opdaterings-hastigheden er 120 Hz, så telefonen vil være god til spil.

Her er de fire diskrete standard farver til Xiaomi 13 og 13 Pro. (Foto: Xiaomi)

Dertil kommer, at displayet på Xiaomi 13 Pro er nærmest rekord-agtig lysstærkt. Med 1.900 nits må man kunne se alle detaljer på skærme selv i stærkt sollys.

Batteriet på Pro modellen har en kapacitet på 4.820 mAh. Det kan lades hurtigt op med 120 watt via kabel eller 50 watt trådløst. Langt hurtigere end på Apples dyreste iPhones.

Xiaomi vil gerne slå alle andre i kamera-kvalitet. Hoved-objektet rummer således en meget stor én tommers billedsensor fra Sony.

Den supplerers af en super vidvinkel og en telezoom – begge på 50 MP. Telen skal give 70 gange forstørrelse med optisk billed-stabilisering (OIS). Det lyder godt.

(Foto: Xiaomi)

Xiaomi fremhæver i den forbindelse en særlig CyberFocus teknologi, der kan låse sig automatisk og stille skarpt på f.eks. menneskelige motiver, kæledyr, insekter eller fødevarer.

Leicas bidrag er primært rådgivning og en række filtre og ”modes”, der giver Xiaomi 13 Pro nærmest professionelle foto-muligheder.

Dertil kommer, at Xiaomi 13 Pro ikke kun kan optage video i 4K kvalitet i dagslys, men sågar i tusmørke og om natten.

Lillebror Xiaomi 13 har samme motor, men en mindre OLED skærm på 6,36 tommer. Her vises grafikken i Full HD+ og med en billed-opdatering på 120 Hz.

Xiaomi vil også sælge de nye 13-telefoner i gladere farver i en særlig Limited Edition. (Foto: Xiaomi)

Batterier er her på 4.350 mAh, som kan lades op med 67 watt over kabel eller 50 watt trådløst.

Som nævnt er Xiaomi 13 og 13 Pro lanceret i Kina i den forløbne weekend. Her vil telefonen blive tilbudt i farverne glasgrøn, hvid, sort og blå. Alle modellerne er vandtætte efter den skrappe IP68 specikation.

I en særlig Limited Edition sætter Xiaomi ekstra kulør på tilværelsen. Her fås bagpladen i glas i både rødt, blåt, gult, grønt og gråt.

På det kinesiske marked skal standard-udgaven af Xiaomi 13 sælges til priser fra 3.999 yuan. Det svarer til ca. 4.300 kroner. Pro modellen skal kineserne betale 4.999 yuan for. Det er ca. 5.400   danske kroner.

Selvom Xiaomi nyhederne nok bliver dyrere, inden de når danske butikker, er de stadig meget billigere end iPhone 14 Pro og Pro Max, som de skal udfordre….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ekstra energi til elbilen