Her er verdens første 6K skærm

Acer har fire nye laptops til spil

(Foto: Acer)

Det er ikke længe siden, at gamer-pc’er var store kasser med sofistikerede kølesystemer, der blæste varm luft ud fra siden eller bagpå.

Hvis den ikke gjorde det med hvinende blæseres hjælp, risikerede  pc’en ganske enkelt at bryde sammen af lutter anstrengelse over de stadig mere krævende computerspil.

Sådan er det heldigvis ikke længere. Takket være moderne teknologi kan en stærk spille-computer nu pakkes ned i en laptop.

Så er man ikke længere bundet af at sidde samme sted, når man gamer løs. Man kan i stedet tage spillene med overalt, hvor der er en brugbar stikkontakt i nærheden.

(Foto: Acer)

Gamer-laptops fylder mere end deres fætre til mere allround formål. De vejer også mere, og deres kraftige indmad kræver meget strøm. Derfor kører deres batterier ikke mange timer på en opladning.

Acer er en typisk repræsentant for den nye generation af bærbare spille-pc’er. På den store CES Show 2023 udstilling i Las Vegas, der åbnede natten til i dag, præsenterer Acer ikke en, ikke to, men hele fire nye gamer-notebooks.

De dækker stort set alle kategorier af gamere. Lige fra dem, der kun spiller engang imellem og også bruger deres laptop til andre ting som f.eks. at skrive eller shoppe med – til de inkarnerede gamere, som kun er tilfreds med bedste, hurtigste og kraftigste på markedet.

Ud over de fire nye laptops lancerer Acer også to nye gamer-skærme. De er til dem, som ikke kan nøjes med at se action-billederne på en bærbars trods alt ret lille display.

Acer Nitro 17 gamer-laptop. (Foto: Acer)

Acers Nitro linie er egentlig beregnet til, hvad amerikanerne kalder for ”casual gamers”. Dem, der ikke fornøjer sig med computerspil i timevis hver dag.

Det betyder dog ikke, at Nitro købere skal undvære noget i power og præstationer. De to nye Acer Nitro 16 og Nitro 17 rummer således Intels seneste Core processorer af 13. generation og Nvidias nye GeForce RTX 40 grafikkort.

Begge er gode til at holde hjernen køligt takket være to dobbelte blæsere og fire luft-udtag i siderne og bagpå. Dertil kommer, at Acer bruger termisk metal-fedt indendørs, som leder varmen bort fra ophedede processorer og chips.

Acer Nitro 16 byder på en 16 tommers skærm i enten WUXGA eller WQXGA kvalitet. Den er lynhurtig med 165 Hz opdatering. Billedet skiftes 165 gange i sekundet.

(Foto: Acer)

Hos den større Nitro 17 har man et bredere udvalg af skærme. Det er en 17 tommers i Full HD kvalitet og en opdatering på 144 eller 165 Hz. Dertil kommer en variant med fornem Quad HD kvalitet og 165 Hz refresh rate.

De to nye Nitro’er kommer med et baggrunds-belyst tastatur i fire zoner og op til 32 GB hurtig DDR5 RAM på 4.800 MHz. Indendørs er der også plads til 2 TB lager.

Acers tilbud til krævende gamere er Predator laptops. De fås nu i de to nye Helios 16 og 18 udgaver, der kan levere absolut top-ydelse til selv markedets mest avancerede 3-D spil.

Motorerne ombord er også her Intels seneste 13. generation Core chips, der assisteres af det stærke GTX 40 grafikkort fra Nvidia

Oveni skal lægges Acers dobbelte AeroBlade 3D metal-blæsere i femte generation. Sammen med nye trekantede vektor-kølerør, der afleder varmen lynhurtigt, sørger de for, at Predator Helios laptops aldrig bliver over-ophedede.

Som navnet antyder, triller Predator Helios 16 frem med en Quad HD skærm på 16 tommer. Den kan vise 2.560 gange 1.600 punkter med enten 165 eller meget hurtige 240 Hz billed-opdatering.

Helios 18 har til gengæld en for laptops kæmpe-skærm på 18 tommer. Den kan vælges mellem en Full HD variant med 1.920 gange 1.280 punkter og 165 Hz eller en Quad HD version med 2.560 gange 1.600 punkter og 165 eller 240 Hz billed-opdatering.

Begge Predator Helios laptops vil også kunne købes med de helt nye mini-LED skærme, der ellers kun kendes fra kostbare tv-apparater.

Acers nye super-kraftige Predator Helios gamer-laptop. (Foto: Acer)

Med 250 Hz er Acers mini-LED displays ikke kun ekstremt hurtige. De har også bedre kontrast og lysstyrke end konventionelle skærme på laptops.

Acers Predator Helios 16 og 18 fremtræder i seje kabinetter i matsort. Ud over det belyste tastatur kan man også vælge farver på en lysbjælke, der løber langs de bagud-rettede blæsere.

Acer Nitro 16 og 17 dukker op i danske butikker i andet kvartal. Her skal de koste fra 11.999 kroner for 16-tommers varianten, mens man skal betale mindst 12.499 kroner for den store med 17 tommer skærm.

De nye Acer Predator Helios laptops skal komme lidt tidligere i andet kvartal. Deres priser begynder ved henholdsvis 17.499 og 18.499 kroner….

Acer har også en ny buet Predator X45 skærm på vej. Den er på enorme 45 tommer i OLED-teknologi og kan vise billeder i Ultra Quad HD med 3.440 gange 1.440 punkter. (Foto: Acer)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er verdens første 6K skærm