(Ikke) alle elsker chokolade

Super alternativ til mobilen

(Foto: GPD)

Mobilspil bliver mere og mere udbredt, hvilket i høj grad skyldes, at telefonernes skærme har vokset sig pænt store og hurtige. Desudenkan processoren i en smartphone i dag sammenlignes direkte med en computer i ydelse.

Desuden findes der ikke rigtigt noget alternativ til smartphones, hvis man vil have sine spil med sig overalt. Bærbare spilkonsoller er begrænset til Valve Steam Deck og Nintendo Switch.

Den nye Win Max 2 mikro-laptop fra GPD i Hong Kong kunne være et spændende alternativ. Med sin 10-tommers skærm er den på størrelse med en iPad og fylder altså ikke meget mere end en stor smartphone.

Samtidig er Win Max 2 en rigtig Windows laptop, som kan bruges til alt det andet end spil, man bruger sin bærbare pc til. Faktisk også som telefon, da GPD nyheden fås med indbygget 4G SIM kort.

I stil med Apples MacBooks er Win Max 2 pakket ind i højkvalitets aluminium. (Foto: GPD)

GPD har flere gange vakt opsigt med sine bittesmå laptop pc’er. Denne gang har GPD en gedigen overraskelse i ærmet:

Oven over det brugbare tastatur i fuldt layout sidder nemlig to klapper, der gemmer på joysticks og spil-kontroller til games. Se – det er smart.

For selvom mobilspil breder sig, er Windows pc’er stadig den største hardware platform til spil. Også større end konsollerne fra Sony, Microsoft og Nintendo.

Gamere vil smile, når de ser, at Win Max 2 også har ekstra trigger-knapper siddende oppe i venstre og højre hjørne. Selv på undersiden har GPD placeret triggere. Folk vil jo ofte have laptoppen i hånden, når de spiller på den.

(Foto: GPD)

Indenbords sidder sågar et seks-akset gyroskop. Det gør det muligt at vippe og svinge laptoppen under spil, der kræver fysisk bevægelse.

Endelig har GPD strøet hele seks små højttalere rundt om på kabinettet, så den vigtige lydside i computerspil ikke kommer til kørt.

Kræfterne mangler den lille laptop heller ikke: Man kan vælge Win Max 2 med enten Intels seneste 12. generation Core i7 processor eller AMD’s nye Ryzen 7 6800U motor med tilhørende Radeon 680M grafikchip. Det er lige så godt som på langt større spil-pc’er.

Skærmen på 10,1 tommer er touch-følsom og viser billeder i Full HD opløsning. Den har 4.096 grader af trykfølsomhed. Det gør Win Max 2 til en vellykket hybrid mellem en regulær laptop, en spilmaskine og en tablet!

Med en vægt på ét kilo kan man sagtens svinge den lille gamer-laptop rundt i én hånd. (Foto: GPD)

GPD Win Max 2 ser ud til at have alt, hvad man har brug for på en meget kompakt laptop. Måske vil nogle synes, at de baggrunds-belyste tasterne er vel små. Til gengæld er der en hel række med funktions-taster – og tænd/sluk knappen rummer en fingeraftryks-skanner.

For at spare plads har GPD placeret pc’ens webcam på hængslet i stedet for lige over skærmen som normalt. Det må give nogle lidt særprægede vinkler at se en Win Max 2 bruger på under et videomøde.

Pladshensyn har også fået GPD til at flytte pegepladen fra under tastaturet til over. Nu sidder den mellem de to magnetiske klapper med spil-kontrollerne. Den placering kræver tilvænning.

Win Max 2 er lille, men rummer op til 32 GB RAM og 2 TB lager. Desuden giver batteriet fem timers intense spil eller 14 timers kontor-arbejde på en batteri-opladning.

Laptoppen har tre USB-A stik, en HDMI-port til ekstern skærm, et 3,5 mm audio input, en kortlæser og to USB-C porte, hvoraf den ene kan fungere som Thumderbolt 4. Se

Den største ulempe ved GPD Win Max 2 er, at man endnu ikke kan købe den lille laptop alle vegne. Tilsyneladende er det kun en håndfuld YouTube anmeldere, der har prøvet bæstet.

GPD har i stedet med meget stor succes sendt nyheden til finansiering via Crowd Funding på iværksætter platformen Indiegogo.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til f.eks. en særpris på 10.180 Hong Kong dollars eller 9.476 danske kroner. Til den pris får man en Win Max 2 med AMD Ryzen 6800U, 32 GB RAM og 2 TB lager.

Man kan også lægge ekstra kroner for at få laptoppen med Intel Core i7 processor og en bedre 2K skærm end den normale….

(Foto: GPD)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(Ikke) alle elsker chokolade