Sådan luner du bolig og penge

Stream, hvad du har i ovnen

(Foto: Samsung)

Samsung vil udvide sin familie af Bespoke hårde hvidevarer med bl.a. en ny vaskemaskine, en tørretumbler og ikke mindst en ny indbygnings-ovn.

Med al respekt for alle de andre Samsung-nyheder virker Bespoke AI Oven som den sjoveste og mest anderledes i funktioner og features.

Selvfølgelig kan Samsung ovnen alt det, man forventer af en moderne ovn i topklasse. Ud over at bage og grille kan den f.eks. også fungere som air-fryer, damp-koger og sous vide enhed til langtids tilberedning af madvarerne.

Hvis dét ikke er argumenter nok for at vælge denne ovn, bliver den vel nærmest uundværlig, når jeg fortæller, at den også har et kamera med kunstig intelligens (AI) indbygget. Altså indendørs i ovn-rummet.

Hvad man skal bruge kameraet til? Orkk – der er masser af muligheder:

Den nye indbygnings-ovn med kamera og den smarte emhætte kan f.eks. integreres i et Bespoke element-køkken. Her ses Bespoke Infinite varianten med integreret køleskab, fryser og vinkøler. (Foto: Samsung)

Man kan f.eks. streame alt, hvad man laver af lækker mad, ud på internet, i de sociale medier, på sin blog om madlavning osv.

Så kan tusinder af venner og followers følge med i stegens udvikling, brødets hævning osv på allernærmeste hold.

Det eneste, der mangler, er, at duften også skulle kunne overføres via Wi-Fi og internet. Måske Samsung har det i baghånden til næste år. Vi får se.

Kameraet kan dog også bruges til andre smarte opgaver. Det kan f.eks. sende alarmer til sin ejer, når ovnens indhold er ved at brænde på.

Samtidig kan man løbende holde øje med udviklingen ind i ovnen via Samsungs SmartThings app på mobiltelefonen. Ovnens indre vises i et vindue på telefonens skærm.

Samsung viser også et køleskab med en 32 tommers skærm på døren. Den kan både bruges til at styre alle husets smarte ting, til videomøder, til tv og til at holde øje med sine sociale medier. (Foto: Samsung)

Samme app kan man naturligvis også bruge til at fjernstyre ovnens funktioner, skrue op og ned for varmen, tænde, slukke osv – alt imens man selv befinder sig langt fra køkkenet med den nye ovn.

Fabrikanten har også sørget for, at den kloge ovn er kompatibel med Samsungs Health system, der kan analysere brugerens dagsform og helbred – og derudfra kan anbefale en diæt på basis af de råvarer, man lige har til rådighed.

Ny hos Samsung er også Bespoke Wall Mound Hood. Det er en meget avanceret emhætte, der kan synkronisere med et Samsung komfur for at indstille ventilationen optimalt med, hvad der laves på pande, gryde eller wok. Støjniveauet er maksimalt 65 dB.

Emhætten kommer med en sensor, der automatisk holder øje med luft-kvaliteten i køkkenet. Er den ved at være for dårlig, og der er behov for udluftning, ser emhætten en alarm via SmartThings app’en på en mobiltelefon.

Samsung fortæller, at de nye Bespoke AI enheder skal komme til salg i Europa inden længe….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan luner du bolig og penge