Kuglerund lyd til pc’en

Corona lukker største iPhone fabrik

(Foto: Victor Serban / Unsplash)

Det kan godt være, at Apple er et af de få smartphone mærker, som ikke er påvirket af en generel nedgang i salget på ni procent i de senere måneder, og at især de to dyreste iPhone modeller sælger som varmt brød.

Alligevel må Apples topledelse omkring Tim Cook i disse timer sidde med dybe panderynker. Et Corona-udbrud har nemlig ramt verdens største iPhone-fabrik i kinesiske Zhengzhou.

De kinesiske myndigheder har straks lukket og isoleret fabrikken, der tilhører Apples største underleverandør – Foxconn.

Ifølge amerikanske og kinesiske nyheds-medier skal 20.000 af fabrikkens omkring 200.000 ansatte være smittet med Corona. Det skriver China Digital Times.

Nedlukningen er i første omgang fastsat til syv dage. Varer den meget længere, kan den sagtens påvirke Apples julesalg.

Nyhedstjenesten Bloomberg taler om et fald på måske 30 procent i iPhone produktionen. Telefoner, som næppe vil nå ud til forhandlerne verden over i december.

Corona-udbruddet kan også genere Apples planer om at ændre på produktionen af de forskellige iPhone 14 modeller.

Corona-smitte har ramt verdens største iPhone fabrik i kinesiske Zhenghou. Den har 200.000 ansatte. (Foto: Steve Jurvetson / Wikimedia)

Apple skal således have bedt sine under-leverandører i Kina om at skrue op for de dyre Pro og Pro Max modeller, der sælger meget bedre, end selv Apple havde forventet.

Til gengæld skal der skrues ned for de billigere iPhone 14 og iPhone 14 Plus varianter. Sidstnævnte er allerede forsinket og ligner samme fiasko, som iPhone 13 mini var sidste år.

Kina følger en meget striks Corona-politik, hvor man ikke er bange for at lukke selv million-byer som Shanghai, hvis der er den mindste antydning af nye smitte-tilfælde.

I tilfældet med verdens største iPhone-fabrik i storbyen Zhenghou i det østlige Kina har myndighederne spærret tusinder af ansatte inde på fabrikken, så de kan arbejde videre.

Så længe de befinder sig på arbejdspladsen, smitter de heller ikke andre i samfundet udenfor. Samtidig kan Kina holde sin vigtige smartphone-eksport i gang.

Nyhedstjenesten Bloomberg fortæller, at mange af Foxconns fabriks-arbejdere klager over de forhold, de bliver budt under isolationen.

Kun ansatte ved samlebåndene skal få ordentlig forplejning i form af madkasser, mens alle andre måtte nøjes med nudelsuppe og brød.

Resultatet er, at tusinder af ansatte skal have forsøgt at flygte over de to meter høje mure trådgitre, der omgiver fabriks-arealerne.

I de kinesiske sociale medier Weibo og WeChat er snesevis af videoer i omløb, hvor man ser Foxconn arbejdere forlade fabrikken.

De forcerer mandshøje trådhegn og løber videre med kufferter og tasker over de omliggende marker. Nogle forsøgte også at stoppe biler på den nærliggende motorvej for at komme væk så hurtigt som muligt.

”Det var som i en film om et fængsels-udbrud. Vi var omkring 200, som gravede os ud under trådnettene. Så løb jeg 20 kilometer, inden en bil stoppede op og hjalp mig,” fortæller en fabriks-arbejder over telefon til den amerikanske avis ”Washington Post.”

Den pågældende er nu landet i et karantæne-hotel i nærheden af hans bopæl i den kinesiske Henan provins.

Andre rygter om, at otte arbejdere skulle være døde i de boligbarakker på fabriks-området, som de lever i, har Foxconn afvist på det skarpeste.

Tværtimod vil Foxconn forsøge at holde på sine ansatte i Zhenghou ved at tilbyde dem lønforhøjelser på op til 36 procent.

Under alle omstændigheder skal vi nok forvente, at der kommer yderligere forsinkelser på populære iPhone 14 modeller i de kommende uger….

 

 

 

 

 

 

 

https://www.businessinsider.de/wirtschaft/mitarbeiter-fliehen-vor-corona-china-schliesst-weltweit-groesste-iphone-fabrik-mit-katastrophalen-folgen-fuer-apple/ ,

 

……….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kuglerund lyd til pc’en