195 mio. betaler nu til Spotify

Samsung mere fornem

(Foto: Samsung)

Med deres høje priser synes de fleste nok, at Samsungs to foldetelefoner Galaxy Z Fold4 og Flip4 allerede hører til high-end modellerne på det danske marked.

Samsung selv synes dog ikke, at Fold og Flip er fine nok. I hvert fald ikke Samsungs afdeling i Kina, hvor man derfor har præsenteret to mere fornemme udgaver af dem.

De har de ret beskedne navne Samsung Galaxy W23 og W23 Flip og skal primært sælges til pengestærke kinesere, som gerne vil vise deres rigdom.

Det er den samme målgruppe, der udelukkende køber originale Versace tasker eller sidder i forlængede BMW limousiner.

I Kina er Samsungs populære Galaxy Flip4 blevet opgraderet både inden- og udendørs. (Foto: Samsung)

Grundlæggende er W23 en Galaxy Fold4, der er tunet. Den har f.eks. fået 16 GB RAM ombord, hvor det maksimale ellers er 12 GB i den udgave, som sælges i Danmark og Europa. Den har samtidig 512 GB lager som standard.

Det er dog i dette ydre, hvor man klart kan se og føle forskellen. W23 fremtræder nemlig i flotte champagne-gyldne og sorte kulører.

Coveret i glas er udskiftet med ét i cool sort keramik, der formentlig er mindre sart. Som kontrast til det sorte sidder der et ”Heart of the World” logo i guld.

Guld går i øvrigt også igen i aluminiums-ramme og hængsler. De har samtidig fået et dekorativt mønster, der hæver dem en klasse over ”almindelige” smartphones til pøblen.

Det skal se fornemt ud: Ramme og hængsel er gyldne og udstyret med et dekorativt mønster. (Foto: Samsung)

Sammen med den meget dyre W23 har Samsung også udsendt en mere snobbet udgave af den moderigtige Galaxy Z Flip4 klaptelefon.

W23 Flip rummer 12 GB RAM som standard mod det normale 8 GB og har 512 GB lager som standard. Ejeren skal ikke mærke pladsproblemer.

I det ydre har den fysisk lidt mindre Flip fået samme sorte og gyldne farver, men man må undvære det fornemme cover i keramik. Her er det fortsat af glas. Øvrige finesser som gylden ramme og hængsel er identisk med storesøsteren.

Samsung ved godt, at kineserne elsker billeder og animationer på deres smartphone skærme. Derfor kommer de to gyldne folde-mobiler med en række skræddersyede baggrunde, hvoraf det ene tager inspiration fra klassisk porcelæn fra Kinas Song dynasti.

Coveret på Samsung Galaxy W23 er fremstillet af fornemt keramik i stedet for det normale glas eller plastik. (Foto: Samsung)

Desværre ser det ud, som om de to fornemme Samsung nyheder udelukkende skal sælges i Kina. Jeg kunne da ellers godt forestille mig, at der kunne findes et publikum til dem i Danmark.

Vi er nemlig et af de markeder i verden, hvor der bliver købt flest dyre smartphones. Samtidig har Samsungs klaptelefoner en større markedsandel hjemme end i mange andre lande.

I Kina skal Samsung Galaxy W23 Flip koste  9.999 yuan eller ca. 11.000  kroner for W23 Flip. Den større Galaxy W23 er prissat til 15.999 yuan eller ca. 17.500  kroner. Det er meget mere, end kineserne normalt betaler for en topklasse telefon….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

195 mio. betaler nu til Spotify