Kapløbet fortsætter

Superlet med superskærm

(Foto: Acer)

(Opdateret) Stærke laptops plejer at veje lidt ekstra, fordi der kræves ekstra køling til de mange kræfter-

Ikke sådan med Acers nye Swift Edge, som er verdens letteste laptop med en 16 tommers OLED skærm, 1,17 kilo vejer nyheden, der er knap 13 millimeter høj i lukket tilstand.

OLED-displayet i 4K kvalitet er naturligvis den største attraktion på den nye Acer. Ikke særligt mange laptops har OLED at kigge på, og de er som regel meget dyre.

Ikke, at Acer Swift Edge er specielt billig, men 13.499 kroner er bestemt ikke dyrt, når vi taler om en bærbar pc i denne klasse.

(Foto: Acer)

Skærmen bruger samme OLED-teknologi, der kendes fra dyrere smartphones. Den kan vis 3.840 gange 2.400 punkter, hvilket svarer til 4K kvalitet. Det sker via et display med en lysstyrke på 500 nits.

Chassis’et i den nye super-laptop er fremstillet af magnesium-aluminium  (Mg-Al), der både er let og meget solidt. Det ydre præges i øvrigt af elegant minimalisme.

Processorerne leverer AMD med sine Ryzen 7 6800 U PRO  chips, der rummer otte kerne til at fordele regnearbejdet på og kan tunes op til en hastighed på 4,7 GHz. Den typiske Switch Edge vil desuden indeholde 16 GB hurtig DDR5 RAM og 1 TB lager.

Acer regner med, at den typiske køber til Swift Edge vil være professionel i f.eks. en virksomhed. Derfor har Acer indbygget avanceret sikkerhed i den nye laptop, som også kan fjernstyres og opgraderes af en it-administrator.

AMD processorerne indeholder således Microsoft Pluton, der er en særlig sikkerheds-chip til f.eks. kryptering af filer og kommunikation. Dertil kommer en integreret fingeraftryks-skanner og en skuffe til en Noble Wedge (fysisk) lås.

Merf din 16 tommers skærm er Acer Swift Edge en pæn stor laptop, men den vejer kun 1,17 kilo. (Foto: Acer)

Professionelle brugere – og selvfølgelig også private med penge til at købe den lækre laptop – vil også kunne lide, at Swift Edge rummer et rigtig godt webcam i Full HD kvalitet (1080 punkter) til videomøder.

Kameraet er udstyret med et anti-støj-filter, der er praktisk, hvis man holder et videomøde under dårlige lysforhold. Desuden bruger Acer kunstig intelligens til at gøre stemmer mere tydelige. En ellers typisk svaghed ved mange video-møder og chats.

Naturligvis kommer Acer Swift Edge med det nyeste Bluetooth og Wi-Fi 6E, der suppleres af to USB-C porte, HDMI 2.1 stik og en audio-jack til f.eks. hovedtelefon eller ekstern mikrofon.

Acer Swift Edge kommer i handelen senere i oktober….

Elsewhere, the laptop’s battery is claimed to offer up to 10.5 hours of per-charge up time, zippy Wi-Fi 6E should be good for 4K streaming, there’s HDMI 2.1 as well, plus dual USB-C ports with fast charging chops, and two USB Type-A ports.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kapløbet fortsætter