Kvinder dyster i Counter-Strike

Det sejeste Watch nogensinde (opd)

(Foto: Apple)

(Opdateret) Førerhunden i robuste smartwatches til outdoor brug må se sin position truet, efter at Apple i dag har lanceret sit hidtidigt mest avancerede – og dyre Watch.

Det nye Apple Watch Ultra kan erobre et helt nyt marked for Apple blandt eventyrere, dykkere og elskere af ekstreme sportsarter.

Det er måske ikke her, at det store salg i styktal ligger. Det er i forvejen begrænset, når man tager mindst 7.800 kroner for et smartwatch.

Til gengæld er det et fantastisk område at profilere sig på. Med flotte videoer og sikkert også senere kendte sportsfolk.

Watch Ultra fås med nye superlette, men holdbare urremme. (Foto: Apple)

Hvordan man gør det, viste Apple allerede under lanceringen af det nye Watch Pro i dag. En præsentation, der nok skal have lokket lækkersulten op i mange mennesker.

Watch Ultra er Apples hidtil største ur. Skærmen har også haft vokseværk og har en højere lysstyrke end de øvrige Apple computere på håndleddet.

Det gør, at displayet på Watch Ultra kan aflæses selv i direkte sollys. Uret har også en særlig nat-funktion, hvor informationerne bliver tydeligt røde på sort baggrund, så de bliver lette at se. Denne feature aktiveres ved at dreje på urkronen.

Derudover kan Apple Watch Ultra betjenes med handsker og har fået både flere mikrofoner og en ekstra højttaler. På den måde skal man kunne kommunikere tydeligt selv i f.eks. stærk blæst eller regnvejr.

Det nye kompas kan vise mange praktiske informationer. (Foto: Apple)

Urkassen på 49 millimeter er fremstillet af titan, der mestendels bruges i luft- og rumfart. Titan er let og meget robust på samme tid. Displayet ligger gemt bag en rude af safir-krystal.

Watch Ultra er derfor det mest hårdføre ur, som Apple har markedsført. Uret er således testet til at opfylde de skrappe militære MIL-STD 810H krav.

Apples seje nyhed har fået et digitalt kompas med flere smarte funktioner:

GPS-navigationen er forbedret, så den kan tilpasses optimalt til aktiviteter på f.eks. vandet, i bjergene og ved løbe- eller vandreture langt ude i naturen.

Watch Ultra har fået en ekstra knap, som man selv kan bestemme funktionen af. Uret har også en sirene, der i nødsituation kan høres flere hundrede meter væk. (Foto: Apple)

Selvfølgelig er Apple Watch Ultra ikke bare vand- og støvtæt. Uret kan tages med under vand til en dybde af 40 meter.

Undervejs har Ultra flere features fra professionelle dykker-computere: Det viser dybden, afstande, vandtemperatur og holder øje med, hvor længe man har dykket.

Meget praktisk har Apple lagt sit hidtil største batteri i sit nye flagskib. Netop spilletiden på en opladning har givet anledning til kritik på andre Watches.

Apple hævder, at Ultra kan køre i op til 36 timer med alle funktioner tændt. Det er dobbelt op i forhold til alle andre Watches. Senere i år skal der tilmed komme en ekstra feature, som øger spilletiden til hele 60 timer.

Til venstre ses Watch Ultra nye puls-zone-måling. I midten kan man se, at uret ikke kun har en skridt-tæller, men også kan vise hvor lange ens skridt er og kontakttiden på jorden. Til højre måles brugerens løbekraft. (Foto: Apple)

Sammen med Watch Ultra lancerer Apple en række super-solide urremme. Ocean versionen, som passer til en dykkers neopren-dragt. Trail til løbere er Apples hidtil tyndeste urrem, mens Alpine har en smart lukke-mekanisme, der kan betjenes selv med skihandsker på.

Apple Watch Ultra kan forudbestilles fra fredag den 9. september. I butikkerne lander det seje, men dyre outdoor-ur den 23. september. Priserne begynder som nævnt ved 7.800 kroner.

Sammen med Ultra præsenterede Apple også to andre urnyheder – Watch Series 8 og det ret billige Watch SE 2.

Ottende generation af Apples standard Watch har fået et større display og detektere f.eks. biluheld eller styrt på cykel, hvorefter uret automatisk ringer efter hjælp.

Watch Ultra kommer med en særlig nat-funktion. (Foto: Apple)

Forhåbentligt mere brug bliver der for Watch 8’s nye termometer, der måler bærerens kropstemperatur på underarmens hud.  Termometret vil Apple formentlig markedsføre stærkest over for kvinder, som gerne vil holde øje med deres cyklus.

Endelig er Apple klar med en opgradering af sit begynder-ur Watch SE. Det har bl.a. fået en ny processor, der gør det 20 procent hurtigere end forgængeren.

Watch SE sidder i en urkasse af aluminium. Det indeholder digitalt kompas, ulykke-alarm og fås i versioner på 40 eller 44 mm.

Apple Watch Series 8 og Watch SE kommer i handelen den 16. september, men kan forudbestilles fra i dag. Priserne er henholdsvis fra 3.900 og 2.400 kroner….

Allerede inden de tre nye Watch modeller var Apple dominerende på verdensmarkedet for smarte ure. (Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kvinder dyster i Counter-Strike